Bursa

"Kentsel Dönüşüm Çalışmalarında Sağlık ve Güvenlik Riskleri" semineri

17:42 16 Mayıs 2016
"Kentsel Dönüşüm Çalışmalarında Sağlık ve Güvenlik Riskleri" semineri

Bursa'da "Kentsel Dönüşüm Çalışmalarında Sağlık ve Güvenlik Riskleri" semineri düzenlendi.

Türkiye Orta Ölçekli Sanayici ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV) Bursa Temsilciliği İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Komisyonunca Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Ortak Toplantı Salonu'nda tertiplenen seminerde konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, mega kent Bursa'nın özellikle kentsel dönüşümde sağlık, çevre ve güvenlik konularının çok iyi irdelenmesi gerektiğini söyledi.

Köse, "Eski yapılar yıkılırken iyi analiz edilmelidir. Bu semineri hazırlayan ve farkındalık yaratanlar kutluyor burada bulunan herkesin bu konudan azami derecede faydalanmasını ümit ediyorum." dedi.

TOSYÖV Temsilcisi İsmail Hakkı Kavurmacı da kentsel dönüşümün henüz el atılmamış bir konu olduğunu vurgulayarak, "Bu konuda daha fazla farkındalık yaratmak istiyoruz. Bu sebeple etkinlik sonrası uzmanlarımızın oluşturacağı genel bir bildirge yayımlayacağız." ifadelerini kullandı.

İSG Komisyonu Başkanı Hakan Çubukçu da kentsel dönüşüm konusunun birçok boyutu olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Biz bu etkinlikte konunun sağlık, güvenlik ve çevresel boyutlarını ele aldık. Giderek yaşamımıza daha fazla girmeye başlayan bu konunun sağlık, güvenlik ve çevresel risklerini doğru olarak ortaya çıkarabilirsek çalışmalar öncesinde gerekli önlemleri alabiliriz. Bu sayede de hem bu konuda çalışanların, hem mahalle sakinlerinin, hem de kentimizin güvenliğini sağlayabiliriz."

Öte yandan seminerde uzmanlar, kentsel dönüşüm konusuyla ilgili mevcut uygulamalar, uygulamalar sırasında yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini anlattı.

Seminere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bursa İş Teftiş Kurulu Başkanı Yaşar Ata ve iş müfettişleriyle Bursa Makine Mühendisleri Odası Müdürü Serdar Sönmez katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.