Bursa

"Bursa İpeği Hayat Buluyor" projesi

16:00 19 Mayıs 2016
"Bursa İpeği Hayat Buluyor" projesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl pilot uygulaması başlatılan "Bursa İpeği Hayat Buluyor" projesi kapsamında, ilkokul öğrencilerine ipekçilik ve ipek böceğinin tanıtıldığı görsel setler dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı tarafından ipekçiliğin ve ipek böceğinin çocuklara tanıtılması ve uygulamalı olarak öğretilmesi amacıyla geçen yıl Muradiye 11 Eylül İlkokulu'nda pilot uygulaması yapılan proje, alınan başarılı sonuçların ardından bu yıl da Yunus Emre İlkokulu'nda hayata geçirildi.

Proje ile öğrencilere ipek böceği yetiştirme seti dağıtıldı. İpek böceğinin yetiştirilmesi ve tırtılın kozaya dönüşümü görseller ile anlatılan öğrenciler, 15-20 gün içerisinde oluşacak kozayı okullarına getirmeleri halinde ödüllendirilecek.

- "Çocuklar kozanın üretimini görerek öğrenecek"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ipeğinin, yüzyıllar boyunca kentin markası olduğunu ancak son zamanlarda unutulmuş değer haline geldiğini belirtti.

Altepe, Bursa ipeğini ve ipekçiliği yeniden canlandırmayı hedeflediklerini vurgulayarak, bu ürünün yüzyıllar boyu Avrupa'da dünya saraylarında yoğun rağbet gördüğünü hatırlattı.

Bursa ipeğinin yumuşaklığı, beyazlığı ve parlaklığı ile dünyada bir numara olduğuna dikkati çeken Altepe, şunları kaydetti:

"Bu değerimizi yeniden dünya vitrinine çıkarmak için üretim yapan fabrikaları destekliyoruz. İpek böcekçiliği yapan üreticilerimize malzeme desteği veriyoruz. Bunun yanında bu değerimizin çocuklarımız tarafından da bilinmesi için böyle bir proje başlattık. Çocuklar, tırtıl bulunan kutularda kozanın üretimini görerek öğrenecek. Taze dut yapraklarıyla beslenecek tırtıllar 15-20 günde kozalarını örecek. Kozalarını okullarına teslim eden öğrencilerimizi de çeşitli hediyelerle ödüllendireceğiz."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.