Bursa

Uludağ Üniversitesi Kampüs Camisi tanıtıldı

02:19 27 Mayıs 2016
Uludağ Üniversitesi Kampüs Camisi tanıtıldı

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde inşa edilecek "Kampüs Cami"nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Bursa Valiliğinden yapılan açıklama göre, tamamlandığında ibadethane anlamında büyük bir eksikliği giderecek caminin tanıtım toplantısı, Uludağ Üniversitesi'nin Görükle kampüsünde Vali Münir Karaloğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirildi.

Karaloğlu, yaklaşık 100 bin nüfusa hizmet eden bir kampüste, insanların ibadet edecekleri bir camiye, öğrencilerin istifade edecekleri bir külliyeye ihtiyaçları bulunduğunun bilinen bir gerçek olduğunu belirtti.

Caminin hem hastaneye hem de fakültelere yakın olduğundan dolayı konumunun vatandaşların rahatlıkla faydalanabileceği bir yerde seçildiğine dikkati çeken Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Yapım aşamasına gelince, Tövbe suresinin 18. Ayetinde onun cevabı da apaçık verilmiş. Mabetleri Allah'ın evlerini, Allah'a ve ahret gününe inanan, namazını kılan ve zekatını veren kişilerle, Allah’tan başka kimseden korkmayan müminler imar ederler, yaparlar.' Bursa'daki hayırseverler, iş adamları bu ayete uyuyorlar mı? Evet uyuyorlar. Kaldı ki ben yeryüzünde hiçbir cami ve kuran kursunun inşaatını yarım kalmış görmedim. Önemli olan projemiz doğru, niyetimiz halis olsun. Her medeniyet kendi çağına damgayı ibadethaneleri ile mabetleri ile vurur. Bu İslamiyet dışında, Hristiyanlık, Musevilik ve Budizm için de geçerlidir. Bulunduğu çağ için Ulu Camii Osmanlı medeniyetinin zirvesidir. Milano'daki Duomo Kilisesi de Avrupa medeniyetinin zirvesidir. Yapıcı eleştirilerin alındığı hem görünüm hem de kullanışlılığı ile çağımızı yansıtan güzel bir eser ortaya çıkmasını temenni ediyorum. Ben emeği geçen herkesi kutluyor, hayırlı olmasını diliyorum."

- "Bizler çok hızlı büyürken mekanları bu büyüme hızına göre planlayamamışız"

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da Görükle kampüsünde yaklaşık 48 bin 600 öğrencinin öğrenim gördüğünü vurguladı.

1975 yılında 12 bin öğrencili olarak planlanan üniversitede bugün planlanın dört katı öğrencinin öğrenim gördüğünü aktaran Ulcay, "Bizler çok hızlı büyürken mekanları bu büyüme hızına göre planlayamamışız. İnşallah yeni yapılacak olan cami, rektörlük ve yaşam merkezini üniversitenin bütün alanına eşit mesafede yaparak sağlıklı yapılar oluşturacağız. Bizler bu çalışmalarımızı yaparken atalarımızdan esinlenerek 132 bin metrekare kapalı alan, 2 bin araçlık yeraltı otoparkı, 44 bin metrekare ticari alanı inşa edilecek yeni yaşam alanını öğrencilerimizin ve Bursalı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.