Bursa

Bursa'da "Yeni Broadcast Teknolojileri Fuarı"

13:57 28 Mayıs 2016
Bursa'da "Yeni Broadcast Teknolojileri Fuarı"

Bursa'da düzenlenen "Yeni Broadcast Teknolojileri Fuarı"nda, yayıncılık sektöründe kullanılan profesyonel kamera, ışık, görüntü mikseri, video arşivleme ve montaj programları sergilendi.

Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde, Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle bir teknoloji firmasının organize ettiği fuarda sergilenen ürünler, ziyaretçilere tanıtıldı.

Teknoloji firmasının satış müdürü Mustafa İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dijital video ürün tedariki ve medya sistemleri alanında proje hizmeti verdiklerini söyledi.

Fuar alanında stantların birini 4K kameralara ayırdıklarını belirten İnal, "Bu aralar prodüksiyon kameraları ön planda. Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesiyle sinemada kullanılan 4K kameralar, televizyonda da kullanılmaya başlandı. Bilhassa prodüksiyon alanında 4K kameralar tercih ediliyor." dedi.

İnal, yayıncılık alanındaki yeni ürünleri Bursa firmalarıyla buluşturmak için bu etkinliği düzenlediklerini dile getirdi.

Fuarda ayrıca "all in one" sistemini de tanıttıklarını aktaran İnal, şunları kaydetti:

"Grafik yazılımı, videoların sıraya dizilip yayınlanması, bir canlı yayın prodüksiyonu sağlayacak bütün özellikler ile sanal stüdyoyu çok karanlıkta bile yapabiliyor. Bu cihazın en büyük müşteri kitlesi yayıncılık alanı değil, kurumsal sektörler. Belediyeler, okullar, holdingler, büyük kurumlar, kamu kurumları bunları kullanabilir. Böylece çektikleri eğitim videolarını canlı yayınlayabilir ya da ürün demosu, lansmanı yapıp direkt canlı yayınlama şansına sahip olabilirler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.