Bursa

Kavga sonucu ölen kişinin organları bağışlandı

14:11 31 Mayıs 2016
Kavga sonucu ölen kişinin organları bağışlandı

Bursa'daki otomobil fabrikasında çıkan kavgada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen bölüm şefinin organları, vasiyeti üzerine bağışlandı.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, 34 yaşındaki Nihat Sevinç'in iş yerindeki kavgada darbedildiğini ve ağır yaralanma sonucunda hastaneye getirildiğini söyledi.

Sevinç'in tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını belirten Kaya, "Birkaç kez kalbi durdu ve maalesef beyin ölümü gerçekleşti. Organları bağışlandı ancak birkaç kez kalbi durduğu için onu alamadık. Karaciğeri ve böbrekleri hastanede alıcı olarak bekleyen hastalara nakledilecek. Böyle hiç beklenmedik bir acıdan sonra, ölen kişinin organlarının yakınlarınca bağışlanması, çok ulvi bir davranış." diye konuştu.

UÜ Organ Nakli Koordinatörü Sahriye Keskin de Sevinç'in organlarının 3 kişiye umut olacağını dile getirerek, "Aile, Nihat'ın vasiyetini yerine getirdi ve organlarını bağışladı. Karaciğer, 3 ay önce alıcı listesine kaydolan 42 yaşındaki hastaya naklediliyor. Böbrekleri de gerekli testler yapıldıktan sonra iki hastaya hayat verecek." ifadelerini kullandı.

Organların alınmasının ardından cenaze, defnedilmek üzere Sevinç'in ailesi ve yakınlarına teslim edildi.

Bir otomobil fabrikasında bölüm şefi olarak çalışan Nihat Sevinç, 24 Mayıs'ta, işçi Fatih A'yı sakallarının uzun ve kıyafetlerinin düzensiz olduğu gerekçesiyle uyarmış, bunun üzerine ikili arasında tartışma çıkmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Fatih A, Sevinç'i darbetmişti. Düşerek başını çarpan Sevinç, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.