Bursa

Engelliler için işaret diliyle ramazan sohbeti

16:43 14 Haziran 2016
Engelliler için işaret diliyle ramazan sohbeti

Engelli vatandaşlara yönelik projeleriyle farkındalık oluşturan Yıldırım Belediyesi, işitme engelli vatandaşlara yönelik işaret diliyle ramazan sohbeti düzenliyor.

Barış Manço Kültür Merkezi'nde işitme engelli vatandaşlar için düzenlenen sohbet programında Yıldırım İlçe Müftülüğünün görevlendirdiği vaizinin anlattığı konular, belediye görevlisi tarafından işaret diline çevriliyor. Yıldırım'ın yanı sıra çevre ilçelerden katılan işitme ve konuşma engelli vatandaşların oldukça memnun kaldıklarını ifade ettikleri etkinlik, ramazan ayı süresince her pazar saat 14.00'te gerçekleşecek.

Engellilerin, dört duvar arasında yaşamaya mahkum edilmek yerine sosyal yaşamın bir parçası haline getirilmesi gerektiğine dikkati çeken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, göreve geldikleri ilk günden itibaren engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak projeler geliştirdiklerini vurguladı.

Engellilerin öncelikli hizmet grupları arasında yer aldığını ifade eden Edebali, "Bu kardeşlerimizin sosyal hayatın içinde daha fazla yer alabilmesi için onların rutin ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmaların yanı sıra camilerde okunan vaaz ve hutbeleri işaret diline çevirerek engelli vatandaşlarımızın ibadetlerini eksiksiz olarak yapmasına katkı sağlıyoruz. Ayrıca Barış Manço Kültür Merkezi'nde, yalnızca Yıldırımlı değil tüm işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımıza yönelik düzenlediğimiz ramazan sohbetlerinin, görevli arkadaşımız tarafından işaret diline çevrilmesini sağlayarak anlamlı bir etkinliğe imza atıyoruz. Ramazan ayı süresince devam edecek sohbet programımıza Bursa'da yaşayan tüm engelli vatandaşlarımızı davet ediyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.