Bursa

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının inşaatı

14:31 26 Haziran 2016
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının inşaatı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının yapımı için mimari proje yarışması başlatıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 2.Sakarya Mahallesi'nde mülkiyeti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan arsaya hizmet binası yapılacak. Söz konusu çalışma için bir proje yarışması da başlatan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 27 Eylül'de katılımların sona ereceği yarışmada birinci gelecek olan projeye tam 100 bin lira para ödülü verecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, insanlara daha iyi hizmet verebilmek ve çalışmaların verimliliği açısından yeni hizmet binasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Balıkesir'in ülke çapında gelişmekte olan altyapı ve ekonomik potansiyelleri ile Türkiye'nin geleceğinde parlayan şehirlerden biri olmaya aday olduğunu belirten Uğur, şunları kaydetti:

"Balıkesir sanayi, turizm, tarım ve ulaşım sektörleri ile coğrafi konumunun getirdiği avantajlar çerçevesinde belirli bir vizyon çerçevesinde bütüncül olarak yeniden planlanmaktadır. Bu bağlamda, yenilikçi, ideal, geleneksel değerlerin geleceğine ışık tuttuğu bir Balıkesir için, büyükşehir hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yerine getirilmesi için Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası ihtiyacı gündemdedir. Kentsel hizmetlerin sağlanmasının yanı sıra bir sosyal yaşam merkezi olarak halkı ile bütünleşebilen evrensel değerleri uhdesinde barındıran bir hizmet binası için bilimsel ve estetik anlamda en doğru projenin hayat geçirilmesi için yarışma yolu tercih edilmiştir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası için, mevcut durumda sıkışık vaziyetteki kent merkezini rahatlatmak adına üst ölçekli planlarda yeni alt merkezlerin kurgulandığı bir gelişme bölgesinde kente bütünüyle hakim bir konum seçilmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.