Bursa

Suriyeli savaş mağdurlarına 25 tır yardım

15:16 29 Haziran 2016
Suriyeli savaş mağdurlarına 25 tır yardım

Bursa İHH İnsani Yardım Derneğince ramazan dolayısıyla toplanan yardım malzemeleri, 25 tıra yüklenerek Suriye'deki savaş mağdurlarına gönderildi.

Tırlardan 15'i kent merkezindeki Doğanbey Otoparkı'ndan, diğerleri Gürsu, Mudanya, Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinden uğurlandı.

Doğanbey Otoparkı'nda araçların hareketinden önce düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yerel yönetim olarak mazlumlara yönelik her türlü kampanya destek verdiklerini bildirdi.

Suriye'de herkesin içini acıtan bir savaş yaşandığını vurgulayan Altepe, "Bursa İHH İnsani Yardım Derneği, Suriye'deki savaş mağdurlarına çok önemli desteklerde bulunuyor. Sadece bu ramazan ayında giden yardım tırı sayısı 55'i buldu. Bu yardım tırlarının Ramazan Bayramı öncesi gidecek olması da ayrıca sevindirici. Oradaki savaş mağdurlarının yarasına bir nebze merhem olabiliyorsak ne mutlu bize." diye konuştu.

Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaplan da bu araçlardaki malzemelerin Kilis'teki merkezde toplandıktan sonra savaş mağdurlarına dağıtılacağını söyledi.

Kaplan, Bursa İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED), Bursa Kültür AŞ, Asır Eğitim Kültür Gençlik ve Yardımlaşma Derneği (ASIR-DER), Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) ile Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Gıda malzemeleri ve giysilerin bulunduğu tırlar, dua edilmesi ve tekbir getirilmesinin ardından yola çıkarıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.