Bursa

UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Yazgan:

13:29 01 Temmuz 2016
UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Yazgan:

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Senih Yazgan, Rusya ile ilişkilerde yaşanan gelişmelerle ilgili, "Dönem olarak hasatları başlayan ya da başlayacak ürünler için ihracatın önünün açılacağı beklentileri sektörü umutlandırmıştır." dedi.

Yazgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan gelişmelerin, yalnızca yaş meyve sektörünü değil, diğer sektörleri de olumlu etkileyeceğini belirtti.

Rusya ile yaşanan krizin, başta narenciye olmak üzere turfanda ürünler üzerinde olumsuz etkilerinin herkesçe bilindiğini söyleyen Yazgan, şunları kaydetti:

"Dönem olarak hasatları başlayan ya da başlayacak ürünler için ise ihracatın önünün açılacağı beklentileri sektörü umutlandırmıştır. Konulan yasakların kısa bir sürede kalkması durumunda, kasım ayından bugüne değin yaşanan, ancak önemli ölçüde etkisi bu dönemde görülecek olumsuzluklar da bir anlamda hissedilmeden atlatılabilecektir. Gelinen nokta, ihracatçılarımızın yanında en önemli tabanımız olan çiftçilerimizi sevindirmiştir."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.