Bursa

Nestle'nin Karacabey fabrikasındaki grev

18:48 01 Temmuz 2016
Nestle'nin Karacabey fabrikasındaki grev

Nestle'nin, Bursa'nın Karacabey ilçesindeki fabrikasında, taraflar arasında anlaşma sağlanamadığı gerekçesiyle başlatılan grev, sona erdi.

Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türker, fabrika önünde yaptığı açıklamada, Nestle'nin Karacabey fabrikası önünde 21 Haziran'da başladıkları grevi sonlandırdıklarını söyledi.

Nestle yönetimine tüm çalışanlar adına teşekkür eden Türker, "Biz bir aileyiz. Üretiyoruz ve ürettiğimizin karşılığını almak istiyoruz. Bunun kadar doğal bir istek de olamaz. Biz, yaklaşık 10 gün süren bu grevi, şu dakikalar itibarıyla sonlandıracağız. Türkiye'deki toplu iş sözleşmelerinin en iyisini yapmanın onurunu, gururunu hep birlikte yaşıyoruz." diye konuştu.

Yapılan toplu sözleşmeye göre, 1 Ocak 2016 ve 31 Aralık 2017 tarihleri arasında işçi ücretlerine seyyanen 475 lira ve her kıdem yılı için 20 lira artış, ikinci yıl da enflasyon ve ilave 3 puan ücret artışı yapılacak.

Belirli bir hizmet akdiyle çalışan 195 işçinin 45'i yapılan sözleşmeyle kadroya alınacak. Diğer işçilere de 6 ay çalışma garantisiyle 2017 yılı sonuna kadar kadroya alınma olanağı verilecek. Ayrıca, CPT bölümünde çalışanlara yüzde 7 risk primi ödenecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.