Bursa

Orman yangınlarına helikopterle hızlı müdahale

13:39 12 Temmuz 2016
Orman yangınlarına helikopterle hızlı müdahale

Bursa, Yalova ve Bilecik bölgesinde, son 10 günde çıkan 7 orman yangınına helikopter ile yapılan müdahalede alevlerin üzerine 40 ton su bırakıldı.

Bursa Orman Bölge Müdürü Arif Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaz aylarında orman yangını riskinin arttığını vurgulayarak, vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Can, orman yangınlarının çıkış nedenlerinin yüzde 87'sinin insan eliyle gerçekleştiğini, bunun da ihmal ve dikkatsizlikten kaynaklandığını dile getirerek, kurum olarak her türlü tedbiri aldıklarını bildirdi.

Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde kiraladıkları bir helikopterin yaz döneminde 3 ay boyunca hizmet vereceğini kaydeden Can, ''Bunun yanında yeterli sayıda su ikmal araçları, arazözlerimiz var. İlk hedefimiz yangının çıkmaması ama çıkma durumundaki ilk hedefimiz ise en kısa sürede büyümeden söndürmek. Tüm ekibimizle 24 saat görevimizin başındayız.'' diye konuştu.

Can, yangınlarda hızlı müdahalenin önemine dikkati çekerek, ''Orman yangınlarına hızlı müdahale çok önemli, bunun için en önemli araç ise helikopter. Bizim helikopterimiz ilk ihbardan 10 dakika içinde kalkış yapıyor. Bir sortide 2,5 ton su atabiliyor. Bu bağlamda sadece son 10 gün içinde bölgemizde çıkan 7 yangına müdahale ettik. Helikopterimiz 16 sorti yaptı ve alevlere 40 ton su bıraktı.'' ifadesini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.