Bursa

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

16:04 17 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Bursa İl Başkanı Samet Enes Öztürk, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Biz, talebeler olarak Uhud Savaşı'nda tepelerini bırakan okçular gibi olmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Öztürk, yazılı açıklamasında, 15 Temmuz akşamı Boğaziçi Köprüsü’nün hain bir grup tarafından kapatılmasıyla başlayan kalkışmaya MTTB olarak karşı çıktıklarını belirtti.

Darbelerin hiçbir zaman ülkeye fayda vermediğini, bunun yanı sıra pek çok masum insanın zarar gördüğünü, katledildiğini ifade eden Öztürk, "1980 darbesinde kapatılan MTTB, 100 yıllık tarihinde her zaman Hakk'ı ve haklıyı savunmayı şiar edinmiş, bu şiar uğruna sokaklarda var olmuştur. MTTB var olduğu süreçte Türkiye'nin bütün darbelerini görmüş ve bunların talebelere verdiği zararı en derin acılarla yaşamış ve bu acılar hafızalarımızda hale tazedir. 1980 darbesi ile talebelerin eğitimleri durdurulmuş, ocakları söndürülmüş, darbeci hapishanelerinde işkencelere maruz kalmış ve aklımıza gelemeyecek işkencelerle sindirilmiştir." görüşünü iletti.

Öztürk, ordu içerisinde konuşlanmış hainlerin Türk Silahlı Kuvvetleri ismini kötüye kullanmasına MTTB'li gençler olarak izin vermeyeceklerini kaydederek, halkın oylarıyla seçilmiş hükümet, Cumhurbaşkanı ve millet iradesinin, hainlerin darbe teşebbüsüne maruz kaldığını bildirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.