Bursa

Gemlik'te Belediyesinin eğitim seminerleri

15:05 18 Ağustos 2016
Gemlik'te Belediyesinin eğitim seminerleri

Gemlik Belediyesinin, 2016 iç hizmet eğitimi seminerleri devam ediyor.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda organize edilen son hizmet içi seminerinde Mülkiye Başmüfettişi İbrahim Kapaklıkaya, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu hakkında bilgiler verdi.

Gemlik Belediyesi daire müdür ve amirlerinin yanı sıra, çeşitli birimlerde çalışan memurların da katıldığı seminerde, Avrupa Kentleri ile Türk şehirleri arasında örnekler veren Kapaklıkaya, yeşil alan, çocuk parkı, otopark, kent estetiğine uygun mimari yerleşim, spor ve sosyal donatı alanlı bir planlama konusunda yerel yönetimleri uyardı.

Kapaklıkaya, daha sonra, belediyelerin görev ve yetkileri, kamuya açık alanların otopark gibi amaçlarla işletilmesi, coğrafi bilgi sistemleri konusunda değerlendi̇rmelerde bulundu. Sürdürülebilir kalkınma, su havzalarının korunması ve yönetimi, katı atık yönetimi, spor kulüpleri ile ilişkiler, mezarlık alanlarının oluşturulması ve yönetimi, çevresel faktörler ve imar konularında da geniş bilgi aktaran Kapaklıkaya, yaşanan sorunlarla ilgili örnekler verdi.

Katılımcıların sorularını yanıtlandıran ve çeşitli alanlarda mevzuat ve fiili durum arasındaki çelişkileri gösteren Kapaklıkaya, güncel durumlar konusunda yapılan eğitimlerin tüm belediyelere fayda sağladığını, aynı konularda farklı uygulamaların önüne geçildiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.