Bursa

Doktora bıçaklı saldırı girişimi iddiası

17:56 22 Ağustos 2016
Doktora bıçaklı saldırı girişimi iddiası

Bursa'nın Gemlik ilçesinde istediği ilacın reçetesini yazmadığı gerekçesiyle kadın aile hekimine bıçakla saldırmak istediği öne sürülen kişi yakalandı.

İddiaya göre, 1 No'lu Aile Sağlığı Merkezinde görevli aile hekimi Neslihan Yılmaz'a muayene olan A.C. (30), yeşil reçeteyle satılan ilaç kullandığını belirterek, bu yönde talepte bulundu. Doktor Yılmaz'ın, yasal nedenlerle söz konusu ilacı reçeteye yazamayacağını söylemesinin ardından sinirlenen ve tehditler savuran A.C, silahını alıp yeniden geleceğini söyleyerek ayrıldı.

Sağlık merkezi yetkililerinin durumu bildirmesinin ardından polisler çevrede önlem aldı. Yaklaşık yarım saat sonra bıçakla sağlık merkezinin arka kapısından içeri girdiği öne sürülen zanlı, odasında bulunan doktor Yılmaz'a saldırmak istedi. Durumu fark eden ekipler, tabancayla havaya ateş açıp, biber gazıyla müdahalede bulunarak zanlıyı etkisiz hale getirdi.

Gözaltına alınan A.C, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bu arada, arbede sırasında doktorun bilgisayarının zarar gördüğü öğrenildi.

- AHEF'ten saldırıya kınama

Olayın ardından Aile Hekimler Dernekleri Federasyonu (AHEF) Basın Yayın ve İletişim Komisyonu Başkanı Dr. Mehtap Aslan, Gemlik 1 No'lu Aile Sağlığı Merkezine gelerek, Neslihan Yılmaz ve merkez çalışanlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Meslektaşlarının yanlarında olduğunu ifade eden Aslan, "Neslihan arkadaşımızın başına gelen olay, hepimizin başına gelebilirdi. Bugün Neslihan ölmedi ve rahat rahat konuşuyoruz. Bu şekilde ilacını temin edemeyen ve şiddet uygulayanlara gereken yapılmalı. Artık çok ciddi cezalar var. Bunların da bilinmesini istiyoruz. Bizler saygın bir meslek icra ediyoruz. Sağlığınızı bizlere emanet ediyorsunuz. Bu yüzden bizim sağlıklı olmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.