Bursa

Sağlıklı Kentlerin karbon ayak izi belirlendi

12:58 24 Ağustos 2016
Sağlıklı Kentlerin karbon ayak izi belirlendi

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 2015 yılında kendi ofis faaliyetleri ve düzenlendiği organizasyon faaliyetlerinden kaynaklanan karbon ayak izi, 41 ton olarak belirlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada,2015 yılı ofis faaliyetleri ve sadece Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından karşılanan organizasyon faaliyetlerinden kaynaklanan karbon ayak izi boyutunun belirlendiği kaydedildi.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi ve Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe'nin öncülüğünde yapılan çalışmayla Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin, kendi ofisince gerçekleştirilen yönetim ve organizasyon faaliyetleri nedeniyle toplam 41 ton karbondioksite eşdeğer boyutta karbon ayak izi ürettiğinin bildirildiği açıklamada, bundaki en büyük payın 28,2 ton karbondioksit ile kara ve hava yoluyla gerçekleşen yurtiçi ve yurtdışı ulaşım faaliyetlerinden kaynaklandığı belirtildi.

Açıklamada, yapılan çalışma sonucunda kurum binasındaki elektrik tüketimi ve organizasyonların 7,08 ton, konaklama faaliyetlerinin ise 5 ton karbondioksit üretimine yol açtığının hesaplandığı kaydedildi.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Başkanı Recep Altepe, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, küresel boyutta önem taşıyan bu sorunun çözümünün, yerelden başladığını belirtti.

Kentsel karbon ayak izi uygulamalarının sadece birliğe üye olan değil, tüm yerel yönetimlerin belediyecilik anlayışlarına uluslararası seviyede bir marka değer kattığını belirten Altepe, "Kendi yönetim ofisimize ait faaliyetler kapsamında gerçekleşen karbon ayak izi boyutumuzu belirlemeyi amaçladığımız bu çalışmayla, tüm üyelerimiz için küçük ölçekli bir iyi uygulama örneği oluşturmaya çalıştık." ifadelerini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.