Bursa

Cizre'deki terör saldırısı

11:53 27 Ağustos 2016
Cizre'deki terör saldırısı

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, Cizre'de gerçekleşen terör saldırısını kınadı.

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü kamyonla düzenlenen ve 11 polisin şehit olduğu 78 kişinin yaralandığı terör saldırısını lanetledi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Şeker, şunları kaydetti:

"Demokratik açılımlarla güçlenen milli irade zemininde devletle halkın kaynaşması güçlü, yüksek bir motivasyon oluşturmuştur. Ülkemizin ekonomik ve topyekun kalkınmasını akamete uğratma hayali kuranların, milli birliğimizi bozmaya kalkışanların hain saldırılarını kınıyoruz.

Terör, darbe ve işgal girişimlerinin amaçlarından biri de Türkiye'nin önlenemez yükselişini durdurmak, asil, onurlu duruşumuz ve milli motivasyonumuzu bozmaktır. Cizre'de alçak yüzünü bir kez daha gösterdiği terörün yapmak istediği de budur. Yıkmak ve yıldırmak. İnsanıyla bütünleşen Türkiye, oynanan bütün oyunları boşa çıkararak amacına doğru daha taktik ve stratejik hamleler yapmakta, içeride ve dışarıda mevziler kazanmaya, kazanımlarını artırmaya devam etmektedir."

- Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırı

Şeker, melun darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması ve sonrasında oluşan birlik atmosferi karşısında iyice saldırganlaşan terör örgütlerinin, ülkede kaos yaratmak adına siyasi liderleri hedef seçme alçaklığına dahi gittiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Terör örgütleri, destekçileri ve arkalarındaki üst akıl şunu bilmelidir ki hiçbir saldırı bizi birbirimize düşüremeyecek, birlik ve beraberliğimizi bozamayacak, Yenikapı ruhuna halel getiremeyecektir. Bu millet, dirayetiyle bütün oyunları bozacak, ülkesini böldürtmeyecektir. Millet olarak azmimiz, direncimiz, heyecanımız daha çok artacaktır. Kardeşliğimiz, bütünlüğümüz daha muhkem olacaktır. Bu duygularla Cizre'deki terör saldırısını bir kez daha en kesin tutumla lanetliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.