Bursa

11. Dünya İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu

17:33 05 Eylül 2016
11. Dünya İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu

''11. Dünya İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu'', İran'ın tarihi şehirlerinden Qazvin'de gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İpekyolu Şehirleri buluşmasına geçen yıl ev sahipliği yapan Bursa, İran'daki toplantıda da yerini alarak, bu alandaki tecrübelerini katılımcılara aktardı.

Üye ülkelerin belediye başkanlarının katıldığı toplantıya, Bursa Büyükşehir Belediyesini temsilen, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ve Büyükşehir Başkanı Altepe'nin Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez katıldı.

Toplantıda bir konuşma ve sunum yapan Elbas, ipeğin Uzakdoğudan Anadolu'ya ve oradan Avrupa'ya ulaşmasında Bursa'nın rolünü ve bugün ipekçilik üzerine yapılan yeni çalışmaları anlattı.

İpekyolu şehirleri arasındaki iş birliğinin bugün de eski düzeye gelmesi için öncelikle ipekçilik konusunda yeni uygulamaların yapılması gerektiğini kaydeden Elbas, Bursa'da son yıllarda bu alanda yoğun bir çalışmanın olduğunu bildirdi.

İpek üretiminden, işlenmesi ve ürün haline getirilmesi sürecine kadar her noktaya belediye desteği sağladıklarını belirten Elbas, ''Bursa'da, pek çok tarihi eserimizi restore ederek ipekçilik alanında işlevlendiriyoruz. Yüzyıllar boyunca ipek ticaretine ev sahipliği yapmış tarihi mekanlarımız, bugün de ipekçilik sektörüne katkıda bulunuyor.'' dedi.

İki gün süren toplantıların ardından ''İpek Yolu Kervanı Anıtı''nın açılışı ve daha sonra da Qazvin'deki tarihi anıt ve mekanların ziyareti de gerçekleştirildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.