Bursa

27. Uluslararası Tarım ve Endüstriyel Gıda Kongresi başladı

14:49 26 Eylül 2016
27. Uluslararası Tarım ve Endüstriyel Gıda Kongresi başladı

Uludağ Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen 27. Uluslararası Tarım ve Endüstriyel Gıda Kongresi başladı.

Uludağ ve Ege üniversitelerinin ziraat fakülteleri ile Saraybosna Üniversitesi Ziraat ve Gıda Bilimleri Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen kongrenin açılışı, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili, törende, Saraybosna Üniversitesinin savaş zamanında bile ara vermeden sürdürdüğü organizasyonun 27'ncisine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kongrenin tarım ve gıda alanında yaşanan sorunları masaya yatırmak, yeni gelişmeleri bilim çevresiyle paylaşmak amacıyla yapıldığını belirten Bilgili, "Kongre, 4 salonda gerçekleştirilecek ve her salonda yaklaşık 30 bildiri sunulacak. Bunun dışında 150 poster bildiri olacak. Kongrede toplam 270 sunum ve bildiri yayınlanacak." dedi.

Bilgili, kongreyi Cumalıkızık ve İznik'te düzenleyecekleri geziyle sonlandıracaklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse de insanların artık bilimsel tarımı konuşup tartışması gerektiğini dile getirdi.

"Bursa, sanayi, tekstil, otomotiv, tarih ve turizm şehri olduğu kadar tarım şehridir." ifadesini kullanan Köse, şunları kaydetti:

"Bu yüzden kentimizde böyle bir kongrenin yapılması, bizleri memnun etti. Bütünşehir Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından belediye bünyesinde Tarım AŞ'yi kurma çalışmalarına başladık. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız bu atılımla, tarımla uğraşan çiftçileri bilinçlendirmek ve ürünleri daha değerli hale getirmek istiyoruz."

Konuşmalarının ardından Bilgili, kongreye destek veren kurum ve kuruluşların temsilcilerine teşekkür plaketi sundu.

Kongre, yarın sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.