Bursa

Memur-Sen'den Nilüfer Belediyesine kitap tepkisi

18:28 06 Ekim 2016
Memur-Sen'den Nilüfer Belediyesine kitap tepkisi

Memur-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, bir romanın Nilüfer Belediyesi tarafından bazı okullarda dağıtılmasına tepki gösterdi.

Şeker, düzenlediği basın toplantısında, Nilüfer ilçesinde bir etkinlik çerçevesinde bazı okullarda, bazı öğrencilere "Zıkkımın Kökü'' adlı romanın dağıtıldığını bildirdi.

Kitabın dağıtım izninin bulunmadığını dile getiren Şeker, "Kitabın içeriğinde Milli Eğitim Temel Kanunu'nda belirtilen ilkelere tamamen aykırı, milletimizin değerleri ile örf, adet, gelenek ve görenekleriyle, ahlaki değerleriyle hiç bağdaşmayan cümleler olmasına rağmen bu kitap okullara nasıl dağıtılmıştır? Burada ifade edemeyeceğimiz çok bozuk üslupla yazılmış cümlelerin öğrencilerin düşünce dünyasında beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından nasıl tahribat yapacağını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.'' diye konuştu.

Şeker, sendika olarak yetkililere de seslenerek, "Bir an önce dağıtılan kitapların okullardan toplatılmasını ve ilgililer hakkında gereken işlemin yapılmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.