Bursa

"Yıldırım'da yaşam standardı yükselecek"

15:52 16 Şubat 2017
"Yıldırım'da yaşam standardı yükselecek"

Yıldırım ilçesinde, Ankara yolu altındaki 6 mahallede uygulanacak kentsel dönüşümle yaşam standardının yükseleceği belirtildi.

Yıldırım Belediyesinden yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm projesiyle Ankara yolunun alt kesiminde kalan Arabayatağı, Ulus, Mevlana, Hacivat, Yavuzselim ve Çınarönü mahallelerindeki konutlarının yenilenmesinin yanı sıra bölgedeki eğitim alanlarının yüzde 165, sağlık alanlarının yüzde bin 115, yeşil alan miktarının da yüzde 312 artacağı kaydedildi.

Hazırlanan dönüşüm projeleriyle söz konusu mahallelerin kaderi ile bu bölgede yaşayan 12 bin 192 aile ve 102 bin 825 kişinin hayatının değişeceğinini ifade edildiği açıklamada, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 5 anaokulu, 11 ilkokul, 8 ortaokul, 6 lise, 19 dini tesis ve 4 aile sağlığı merkezi inşa edileceği belirtildi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, alanda bulunan hak sahipleri ile görüşülerek vatandaşların mevcut emlaklarının değerinin yeni projelerde korunacağını dile getirdi.

Türkiye'nin ve Bursa'nın çok ciddi bir deprem gerçeği bulunduğuna işaret eden Edebali, şunları kaydetti:

"Bu gerçekten hareketle insanların en temel hakkı olan yaşam haklarını güvence altına almak adına mevcut yapı stokumuzu yenilmek zorundayız. İnsanlarımız için güvenli yaşam alanları inşa etmek, bir tercih değil zorunluluk. Bunu yerine getirirken, aynı zamanda insanlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek adına yaşam alanlarını, spor tesisleri, yeşil alanlar, meydanlar gibi sosyal donatı alanlarıyla taçlandıracağız. Bunları gerçekleştirirken temel önceliklerimizden birisi de vatandaş rızası olacak. İnsanlarımıza projelerimizin onların yaşam kalitelerini yükselteceğini, bu projelerin kendi yararlarına olduğunu en ince detayına kadar anlatarak uygulamaya koyacağız."

Edebali, Yavuzselim, Arabayatağı, Ulus, Mevlana, Hacivat ve Çınarönü mahallerinde uygulanacak projelerin planlarının tamamlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayına sunulduğunu bildirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.