Bursa

CHP Gemlik İlçe Başkanlığı Divan toplantısı

22:34 18 Şubat 2017
CHP Gemlik İlçe Başkanlığı Divan toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gemlik İlçe Başkanlığı'nın genişletilmiş ilçe divan toplantısı yapıldı.

Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya katılan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, burada yaptığı konuşmada, genç yaşta vekiller olmasını istediğini söyledi.

Anayasa değişikliğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili İnce, "Padişah kadı atayamazdı. Şeyhülislam'ın işiydi kadıyı atamak. Cumhurbaşkanı, kadıyı da atamak istiyor. Kendini yargılama şansı olan anayasa mahkemesini atamak istiyor. Türk Millet hanlıkla, daha sonra padişahlıkla yönetilmiş." dedi.

İnce, 18 yaşındaki gencin ağır vasıta veya otobüs kullanabilmek için ehliyet alma hakkının olmadığını belirterek, "Milletvekili olsun mu? Vallahi olsun, billahi olsun. İtirazım yok ama Mehmet amcanın çocuğu mu olacak, yoksa genel başkanların arkadaşlarının çocukları mı olacak milletvekili. Tabi ki onlar olacak. Bir de askerlikten muaf olacak." diye konuştu.

Toplantıya, CHP Bursa milletvekilleri Lale Karabıyık, Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İl Başkanı Şadi Özdemir, il yönetimi, Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, ilçe yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.