Bursa

Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Özyurt:

16:06 21 Şubat 2017
Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Özyurt:

Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Güven Özyurt, transit araçların hibrit elektrikli ve benzinli motorlu olan bir versiyonunu devreye almak üzere çalışmaya başladıklarını belirterek, "Bu, özellikle şu anda İngiltere, Londra'da şehirlerin büyümesi ve ulaşım imkanlarının boyut değiştirmesi nedeniyle başlatılmış bir proje." dedi.

Özyurt, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde, Uludağ Üniversitesi (UÜ) İşletme Topluluğu'nca düzenlenen "12. Ulusal Profesyoneller ve Başarılı Yöneticilerle Sektörler Kongresi"nde üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Elektrikli araç üretiminin gelecek projeleri arasında yer aldığını belirten Özyurt, "Transit araçlarımızın hibrit elektrikli ve benzinli motorlu olan bir versiyonunu devreye almak üzere çalışmaya başladık. Bu, özellikle şu anda İngiltere, Londra'da şehirlerin büyümesi ve ulaşım imkanlarının boyut değiştirmesi nedeniyle başlatılmış bir proje. Daha az araç, daha çok toplu taşıma için verimli araçlar gerekli." diye konuştu.

"Ford'un ürün planlamasında, 2021 yılından itibaren seri olarak otonom araçların üretim planı var." diyen Özyurt, her firmanın elektrikli otomobille ilgili de bir planı olduğunu söyledi.

Özyurt, elektrikli otomobilin pazar önceliğine göre üretileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Elektrikli araçlar, giderek şekillenecek. Sıkışıklık, otonom araçları ön plana çıkarıyor, emisyonlar da elektrikli araçları önceliklendiriyor. Bunun zamanlaması tamamen pazar ihtiyaçlarına göre şekillenecektir. Türkiye'de şu anda elektrikli otomobille ilgili çok yüksek bir motivasyon yok. Ne kadar zaman alacağını bilemeyiz. Bizde, Avrupa'daki baz ülkelerde konuşulan seviyede değil. Elektrikli araçların yapılmasında hiçbir problem yok. Yapılması, üretilmesi bir problem değil, tekniği ve teknolojisi var fakat altyapısı hazır değil. Aracı yapmakla iş bitmiyor. Şu anda bizde pazar büyüklüğü yok. Bunun gelişimine bağlı takip edilmesi gereken bir konu."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.