Bursa

Bursa'da aracın restorana girmesi

11:36 22 Şubat 2017
Bursa'da aracın restorana girmesi

Bursa'da bir kişiyi silahla öldürüp, bir kişiyi yaraladıktan sonra gasbettiği araçla bir restorana girerek 10 kişinin yaralanmasına yol açan 25 suçtan sabıkalı zanlı, adliyeyle sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, zanlı Okan A. (30) hastanedeki tedavisinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliğine getirildi. Okan A'nın ifadesinde, Merinos Parkı'nda tanıştığı Gürbüz Kömür ile onun aracında alkol alıp gezdiklerini belirterek şu iddialarda bulunduğu belirtildi:

"Bir süre sonra aramızda tartışma çıktı. Bunun üzerine Kömür'ü vurdum. Gürbüz Kömür'ün aracını alıp olay yerinden uzaklaştım. Aracı boş bir yere bırakıp, kaçtım. Daha sonra yine aynı parka geldim. Bu kez daha önceden tanıştığım Yusuf Ay'ı (45) gördüm ve onunla alkol almaya devam ettim. Yusuf Ay'a ait araçla gezmeye çıktık. Aramızda tartışma çıktı. Tartışma büyüyünce Yusuf Ay'ı vurdum. Daha sonra Ay'a ait araçla kaçtım. 16 P 5828 plakalı hafif ticari araçla Altınova Mahallesi Yeni Yalova Yolu Caddesi'nde bulunan bir restorana çarptım."

Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

- Olay

Okan A. idaresindeki 16 P 5828 plakalı hafif ticari araç, 18 Şubat'ta Yeni Yalova Yolu Caddesi'nde bulunan bir restorana girerek burada yemek yiyen kişilere çarpmıştı. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, AFAD ile UMKE ekibi sevk edilmişti. Kazada sürücü Okan A. ile 2'si ağır 10 kişi yaralanmıştı.

Araçta içki şişelerinin olduğu gözlenirken polis ekipleri olay yerinde ve çevrede güvenlik önlemi almıştı. Aranan ve 25 suçtan 9 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari Okan A'nın kazadan önce, Gürbüz Kömür'ü silahla öldürdüğü, hafif ticari aracın sahibi Yusuf Ay'ı ise yaraladığı belirlenmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.