Bursa

İsrail'in "ezan yasağı" yasa tasarısı

15:22 23 Şubat 2017
İsrail'in "ezan yasağı" yasa tasarısı

İnsan Hak ve Özgürlükleri Derneği (İHEDER) üyesi bir grub, İsrail Meclisindeki (Knesset) yasama komisyonunun, ezanın belli saatlerde hoparlörden okunmasını yasaklayan yasa tasarısını onaylamasına tepki gösterdi.

Emir Sultan Meydanı'nda toplanan grup adına konuşan Dernek Başkanı Ahmet Tilci, İsrail'in bu kararının faşizmi aşan bir zulüm olduğunu söyledi.

Tilci, ''Evrensel insan haklarını, din ve vicdan hürriyetini hiçe sayarak verilen bu karar, sade Müslüman Filistin halkına karşı yapılmış bir saldırı değil, ay zamanda tüm İslam ve insanlık alemine karşı yapılmış bir saldırı niteliğindedir. Doğrudan Müslüman Filistin halkının kimliğini hedef alarak İslam'ın ve Müslümanların bölgedeki varlığını inkar etmeyi amaçlayan bu saldırının faşizmin sınırlarını aşan bir zulüm olduğu açıktır. Siyonist İsrail, bu saldırı ile sadece Filistin halkına değil, İslam'a ve Müslümanlara savaş açmıştır.'' diye konuştu.

Tilci, Müslümanlara çağrıda bulunarak, ''Kudüs semalarını karanlığa mahkum eden, Mescid-i Aksa'yı yok etmek isteyen ezan yasağına karşı uluslararası topluma, diplomasiye, sivil topluma, partilere ve tüm yapılara inisiyatif üstlenmeye, mazlum Filistin halkının ve kutsal Kudus'ün yanında yer almaya çağırıyoruz.'' dedi.

Dernek üyeleri açıklamanın ardından olaysız biçimde dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.