Bursa

Fiyatı 25 kuruş arttı önündeki kuyruk azalmadı

09:35 25 Şubat 2017
Fiyatı 25 kuruş arttı önündeki kuyruk azalmadı

Bursa'da 37 yıllık taş fırında uzun zamandır piyasanın çok altında 50 kuruşa satılan simitler, işletmecisinin artan maliyetler nedeniyle 25 kuruş zam yapmasına rağmen büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaşpaşa Mahallesi'nde 37 yıldır simit üreten tarihi tış fırın, gün boyu müşterilerinden ilgi görüyor. İşletme sahibi Gürsel Kavan, tek amaçlarının kaliteyi ucuza satmak olduğunu söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kavan, ''Yıllarca simiti 50 kuruşa sattık. Na yazık ki, maliyetlerin yükselmesi nedeniyle 25 kuruş zam yaptık. Tepki almadık, müşterilerimiz kalitemizi biliyor. Ürünlerimiz tanınmış ve iyi bir markayız. Kaça satarsak satalım hep ilgi görüyoruz. Kaliteli un, susam ve yağ kullanıyoruz. Özel pekmezler kullanıyoruz.'' diye konuştu.

Yıllarca piyasanın çok altında 50 kuruşa simit satmalarının dezavantaj değil avantaj getirdiğini belirten Kavan, şunları kaydetti:

''Bu fiyata çok iyi paralar kazandım. 1 ve 1,5 liraya sattığım açma, poğaça, tahinli gibi ürünlerim de hep ilgi gördü. Bir simide 10 kuruş kar koydum, sürümden kazandım. Önemli olan 20 tane üretip satmak, hep yerinde saymak değil. Giderler hep sabitti, ne kadar üretirsen kar oranı o kadar yüksek oluyor. Günde 3 simit üretimimiz var. Kaliteli hizmet vermek adına hizmetimizin sürmesi gerekiyor.Müşterilerimden özür diliyorum ama fiyatımız halen piyasanın altında.''

Uzun bir aradan sonra yapılan 25 kuruşluk zamma rağmen fırın önünde halen simit kuyrukları oluşuyor. Özellikle sabah saatlerinde fırına gelen vatandaşlar, hem ucuzluğu hem de eşsiz lezzetiyle bu simidi tercih ediyor.

Fırının müşterilerinden Özkan Ali Sert, bölgede esnaf olduğunu kaydederek, ''Arayıp da bulamadığımız bir lezzet. Biz esnaf olarak öğlen yemeğini bile burada yiyoruz, yanında bir ayran içerek. Fiyatı da uygun, gayet makul ve mantıklı.'' dedi.

Kızıyla birlikte çarşıya çıktığını aktaran Nizam Us da fiyatın çok uygun olduğunu dile getirerek, ''Vakit buldukça her geçişimizde burada simit yiyoruz. Fiyatından da lezzetinden de gayet memnunuz.'' diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.