Bursa

Avrupalı sendikalardan Birleşik Metal İş Bursa Şubesine ziyaret

16:33 09 Mart 2017
Avrupalı sendikalardan Birleşik Metal İş Bursa Şubesine ziyaret

Fransa CGT, İspanya CC.OO ve İngiltere Unite sendikalarının temsilcileri, Birleşik Metal İş Bursa Şubesini ziyaret etti.

Birleşik Metal İş Bursa Şubesinden yapılan açıklamaya göre, yurtdışından gelen temsilciler, sendika şubesinde Oyak Renault Bursa fabrikasında çalışan bazı işçiler ile bir araya geldi.

Grup adına açıklama yapan CGT Fransa Temsilcisi Nail Yalçın, iki gündür kentte olduklarını ve tüm vardiyalardaki işçileri ziyaret ederek sorunlarını dinlediklerini belirtti.

Yalçın, şunları kaydetti:

''Oyak Renault işçilerinin daha iyi çalışma koşulları, kendi sendikasını özgürce seçme hakkı, insanca yaşam sürdürebilecek bir ücret ve sakatlanmadan hastalanmadan çalışabilme hakkı için sürdürdüğü mücadele hem bizlere hem de Avrupa'daki tüm Renault işçilerine örnek oldu. Maalesef şu anda geldiğimiz süreçte görüyoruz ki fabrikanın içindeki baskılar gitgide artmakta, işçiler açıkça istifaya zorlanmaktadır. Bu uygulamaları Fransa'da mahkeme konusu yapmaya hazırlanıyoruz. Bu uygulamaları gerçekleştiren yöneticiler hakkında yaptırımda bulunulması ihtimali var. Burada işçilerin sendikal tercihine saygı gösterilmediğini açıkça gösteriyor. Bu ihlallerin çözülmesi için de gereken çabayı gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.