Bursa

Karacebiy'de 6. Karacabey Tarım Fuarı açıldı

17:00 16 Mart 2017
Karacebiy'de  6. Karacabey Tarım Fuarı açıldı

Bursa'nın Karacabey ilçesinde 100'e yakın firmanın katıldığı 6. Karacabey Tarım Fuarı açıldı.

Ömer Matlı pazar alanında kurulan fuarın açılış konuşmasını yapan Karacabey Belediye Başkanı Ail Özkan, ilçenin sahip olduğu potansiyeli ortaya koymak için fuarın bu yıl altıncısını düzenlediklerini söyledi.

Fuar alanına baktıklarında tarımla ilgili bütün kurumları bir arada görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Özkan şunları söyledi:

"Biz nerede tarım, orada varım diyoruz. Karacabeyimiz sadece tarımsal ürünleri üreten bir merkez olmaktan çıkmış, tarımsal sanayiyle de bunu taçlandırmış kıymetli bir ilçemizdir. Birçok ülkeye Karacabey’de üretilen tarımsal ve zirai ürünleri ihraç ediyoruz. Bu şekilde ilçemizin adını da oralarda da duyuyoruz. 3 T demiştik Karacabey’in gelişmesi, kalkınması ve büyümesi için. Bizim üç alanda da hem Karacabey Belediyesi olarak, hem Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, hem de merkezi iktidarımız hükumetimiz olarak çalışmalarımız sürdürülmekte ve takip edilmektedir. "

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, "Burada üretimin artması için, üreticilerimizin güçlenmesi için, kendilerine pazar bulmaları için, tarımı, hayvancılığı ve çiftçiliği en güzel şekilde yapabilmeleri, sektörlerin gelişmesi için büyük bir buluşma. Her yıl gelişerek devam ediyor. Artık bu alan bu fuara yetmiyor. Karacabey üreten bir merkez. Karacabey çalışkan insanların merkezi. Buradaki insanlar üretiyor ve kazanıyor. Karacabey örnek olacak ve öncü olacaktır. Şimdiden sonra buraları geliştirmek bizlerle birlikte olacaktır." dedi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da Türkiye'de çok fazla traktör satıldığına dikkati çekerek, "İnanılmaz bir şekilde satılıyor. Fuarın da en kıymetli ürünleri de traktörler. Pazar çok geniş. Ama üretici traktör alırken arazileri büyüdüğü için veya traktörü eskidiği için değil takla attırmak için satın alıyorlar. Var olan borçlarını ödeyebilmek için traktör satın alıyorlar." dedi.

Konuşmaların ardından 12 bin metrekare kapalı alana kurulan 6. Karacabey Tarım Fuarının açılış kurdelesi kesildi.

Çeşitli tarım makinelerinin yer aldığı fuar, hafta sonuna kadar gece saat 22.00'ye kadar gezilebilecek.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.