Bursa

"Ya Hakk" diyerek, engelleri aşıyorlar

13:03 21 Mart 2017
"Ya Hakk" diyerek, engelleri aşıyorlar

HARUN KAYMAZ - İstanbul'un Ümraniye ilçe belediyesinin geleneksel Türk sporunu yaşatmak ve tanıtmak amacıyla desteklediği okçulukla ilgili açılan kurslara katılan ve haftada iki gün eğitim alan bedensel engelli okçular, "Ya Hakk" diyerek attıkları oklarla isabetli atışlar yapıyor.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın öncülüğünde ülke genelinde yayılan okçuluk sporuyla ilgilenen engelli okçular, Türkiye'nin çeşitli kentlerinde düzenlenen organizasyonlara katılıyor.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Bursa'da gerçekleştirilen ''Geleneksel Türk Okçuluğu 18 Mart Şehitlerimizi Anma Kupası''na katılan bedensel engelli okçular, "Ya Hakk" diyerek attıkları isabetli oklarla davetlilerin beğenisini topladı.

Yerkapı Bursalı Şüca Ok Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte tarihi surların gölgesinde tekerlekli sandalyesi ve sırtında oklarıyla yarışan bedensel engelli 46 yaşındaki Celil Yılmazlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'dan üç engelli arkadaşıyla organizasyona katıldıklarını belirtti.

Yılmazlı, Ümraniye Belediyesinin geçen yıl ekim ayında açtığı kursa katıldığını vurgulayarak, "Eğitimler aldık, ok nasıl yapılır, nasıl atılır onları öğrendik. Çeşitli yarışmalara katılıyoruz. Şu an belediye bünyesinde 4 erkek, 2 kadın engelli okçu var. Ok sporu hem atalarımızın mirasını taşımak, hem de engelleri aşmamız için bir vesile oldu.'' diye konuştu.


- Remzi Kökçe: "Savaş sporları genimizde var"


Engelli okçu 47 yaşındaki Remzi Kökçe de her geçen gün kendilerini geliştirdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Elhamdülillah Müslüman'ız, Türk'üz. Savaş sporları genimizde var. Okçuluk Adem Aleyhisselam'dan bu yana yapılan savaş sporudur. Bu duygu içimizde vardı ama son dönemlerde iyice yoğunlaştı. Geç de olsa katılım sağladık, çok mutluyuz. 20 yıl önce bir kaza sonucu engelli oldum, o gün bugündür tekerlekli sandalye ile hayatıma devam ediyorum. Sağlıklı okçularla antrenman yapıyoruz, kültür fizik hareketleri ve kol kaslarımızı güçlendirici çalışmalarımız oluyor. Kendimize güveniyoruz.''

Bedensel engelli okçu Cemalettin Karakoyun da 2005 yılında 8. kattan düşerek yaralandığını ve artık yürüyemediğini anlatarak, her sabah işe gider gibi okçuluk antrenmanlarına katıldıklarını söyledi.

Ümraniye Belediyesi adına kente gelen organizasyon sorumlusu Fatih Sevkar ise okçuluk sporuna büyük önem verdiklerini belirtti.

Sevkar, özellikle engellilerin okçuluğa büyük merak duyduğunu aktararak, "Vatandaşlarımızdan da ziyadesiyle talep var. Erkek, kadın kategorilerinde spor kompleksimizde haftada iki gün en az üç saat antrenman yapılıyor. Özel materyallerle çalışıyorlar. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden teklif geliyor, biz de sporcularımızı etkinliklere götürüyoruz. Okçuluk sporuna olan ilginin çok arttığını buralarda da görüyoruz.'' şeklinde konuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.