Bursa

"3. Bursa Anadolu Günleri" etkinliği

15:01 25 Mart 2017
"3. Bursa Anadolu Günleri" etkinliği

Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) 33 kentin il derneklerinin katılımıyla organize edilen ''3. Anadolu Günleri'', 28 Mart-2 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

BİLDEF Başkanı Mustafa Dursun, bir otelde düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, ''Anadolu Günleri'' etkinliğinin artık gelenekselleştiği ve kültürel buluşmaların yanında turizm fuarı niteliğinde olduğunu söyledi.

Dursun, Federasyon çatısı altında toplanan tüm dernekleri bir vücudun organları gibi gördüklerini belirterek, ''Birlikteliğin ve beraberliğin özünü taşıyan Anadolu Günleri etkinliğimiz de bu organların buluştuğu, bir vücut olduğu, Türkiye olduğu, bir organizasyon niteliğindedir. Etkinliğimiz ülkemizde kaos ortamı ve huzursuzluk isteyenlere bu ülkenin her daim bir ve beraber olduğunu göstermenin de en güzel örneğidir.'' dedi.

Altı gün sürecek etkinliğe tüm vatandaşların ücretsiz davetli olduklarını aktaran Dursun, şöyle devam etti:

''Etkinlik boyunca Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Güneydoğu, Doğu Anadolu, Akdeniz, Ege bölgelerinin özetle tüm Anadolu'nun yöresel kültürü, lezzetleri, el sanatları ve folkloru Bursalılarla ve çevre illerden gelen ziyaretçilerimizle buluşacak. Her gün gündüz ve özellikle akşamları müzik ve folklor gösterileri ile birbirinden renkli etkinliklerde ziyaretçilerimizin memleket hasretini gidereceği ve farklı birçok kültürü yaşama fırsatı yakalayacağız.''



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.