Bursa

"Yabancı dil olarak Türkçe" Bursa'da tartışılacak

15:00 03 Nisan 2017
"Yabancı dil olarak Türkçe" Bursa'da tartışılacak

Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezince (TÖMER), Bursa'da "Uluslararası Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sempozyumu" yapılacak.

Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde 27-28 Nisan'da gerçekleştirilecek sempozyuma, yurt içi ve yurt dışından akademisyenler katılacak. İki gün boyunca yabancı dil öğretimi ve yabancı dil olarak Türkçe öğretimiyle ilgili kuramsal ve uygulamalı çalışmalar masaya yatırılacak.

TÖMER Bursa Şubesi İdari Koordinatörü Halil Çağlar, yazılı açıklamasında, 25 yıldır kentin akademik ve kültür sanat hayatına birçok katkı yaptıklarını ifade etti.

Daha önce çeviri sempozyumları ve konferanslarla da Bursa'nın akademik hafızasına notlar düştüklerini belirten Çağlar, şunları kaydetti:

"Ülkenin kalkınması özellikle bilimsel çalışmalarla ivme kazanır. Biz de bu alanda üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmek istiyoruz. Bu amaçla Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle kendi alanımız olan Yabancı Dil Olarak Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi konusunda başta Türkiye'den olmak üzere Kırgızistan Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesi, Azerbaycan Milli Bilim Akademisi, Irak Bağdat Üniversitesi, Rusya Puşkin Enstitüsü ve Tayvan Ulusal Chengchi'nin de aralarında bulunduğu, dünyanın farklı coğrafyasından önemli akademisyenlerin katılacağı bir bilgi şöleni hazırladık."

Çağlar, Bursa'nın ev sahipliğindeki sempozyumda, bilim insanlarının dil öğretimi ile ilgili son bilimsel gelişmeleri tartışacağını ve kitaplaştırılacak bildirilerin bilim dünyasının hizmetine sunulacağını aktardı.

Çağlar, "Bursa, özel sektör ve kamu sektörü farkı gözetmeksizin dayanışmasıyla dikkat çeken bir kenttir. Kurumlar her alanda Bursa’yı iyi noktalara taşımak için dirsek temasındadır. Ankara Üniversitesi TÖMER, dil öğretiminde ülkemizin amiral gemisidir. Bursa Şubesi de bunun bir parçasıdır. Bu tür etkinliklerle Bursa’nın ileriye taşınmasında bir nebze katkı sağlamış olursak son derece mutlu oluruz." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.