Bursa

Kaçak turist rehberliği faaliyetlerine tepki

15:29 26 Mayıs 2017
Kaçak turist rehberliği faaliyetlerine tepki

Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Denizhan Sezgin, birçok kişinin kaçak rehberlik faaliyetinde bulunduğu bilgisi edindiklerini belirterek, "Kaçak rehberlik faaliyetinde bulunmak bir suçtur ve bu faaliyeti gösteren kişilerle çalışmak da suça ortak olmaktır. Tüm kurumların bu konuda hassas bir yaklaşım içinde olmalarını temenni ediyoruz." dedi.

Sezgin, Orhangazi Parkı'nda yaptığı basın açıklamasında, "bacasız sanayi" olarak adlandırılan turizm sektöründe hızla ilerleme gösteren Türkiye'nin dördüncü büyük şehri, Osmanlı devletinin ilk başkenti Bursa'da, turizm hareketinin her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi.

Profesyonel turist rehberleri olarak, kente gelen yerli ve yabancı turistlere misafirperver bir şekilde hizmet vererek, şehrin tarihi ve kültürel değerlerini ehil kişiler olarak anlatıp, tanıttıklarını belirten Sezgin, şöyle konuştu:

"Bu konuda belirli eğitimler almış turist rehberleri olarak bu hizmetimizi en iyi şekilde sunmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Lakin ülkemizde ve maalesef şehrimizde kaçak rehberlik faaliyeti gösteren belgesiz birçok kişinin varlığının haberini almaktayız. Turizm sektöründe ehil olmayan kişilerin vermiş olduğu bu hizmetler daha sonrasında olumsuz sonuçlara sebebiyet veriyor ve maalesef bu durum lisanslı olarak bu işi hakkıyla yapan rehber arkadaşlarımızı da zan altında bırakıyor."

Bu mesleği yapmadığı halde kendisini rehber olarak tanıtan, kaçak çalışan kişilere karşı tüm kurumların dikkatli olmasını ve çalışma kartlarının beyan edilmesi için talepte bulunulmasını isteyen Sezgin, "Çünkü rehberler mutlaka her yıl yenilenen bir çalışma kartına sahiptir. Kaçak rehberlik ile mücadele hususunda yasamızın bizlere vermiş olduğu yetki çerçevesinde tüm haklarımızı kullanacağımızı ve turizmin balta yememesi için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isteriz." ifadelerini kullandı.

Sezgin, ilgili kurumlar ile yaptıkları denetimlerin artırılarak sürmesi hususunda girişimlerinin devam edeceğini belirterek, "Kaçak rehberlik faaliyetinde bulunmak bir suçtur ve bu faaliyeti gösteren kişilerle çalışmak da suça ortak olmaktır. Tüm kurumların bu konuda hassas bir yaklaşım içinde olmalarını temenni ediyoruz." dedi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.