Bursa

"İnegöl Mobilyası Yıldızları" ödül töreni

05:26 31 Mayıs 2017
"İnegöl Mobilyası Yıldızları" ödül töreni

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından düzenlenen "İnegöl Mobilyası Yıldızları" ödül gecesinde, 2016 yılında en fazla ihracat yapan ve ihracatını en fazla artıran İnegöl firmaları ödüllendirildi.

İlçedeki bir salonda düzenlenen ödül töreninde konuşan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, ödül töreninin bu yıl 3'üncüsünü organize ettiklerini söyledi.

İnegöl'ün Türkiye mobilya ihracatının yüzde 16'sını, Türkiye mobilya üretiminin de yüzde 35'ini karşıladığını belirten Uğurdağ, "İnegöl sanayicimiz hem İnegöl hem de Türkiye mobilya sektörüne ve ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. İhracat, üzerinde durduğumuz hassas bir konudur. Ürettiğimiz ürünleri hem iç hem dış piyasada satabilmek bizim için çok önemlidir. İnegöl son yıllarda bu hamlede çok ciddi aşama kaydetti. İhracat anlamında hep pozitif ve artış gösteren bir ivme çiziyoruz." ifadelerini kullandı.

Uğurdağ, inançla ve inatla üretmeye devam ettiklerini anlattı.

İnegöl'de ihracat yapan firma sayısının 676'ya ulaştığını dile getiren Uğurdağ, "Bu firmalarımız artık ihracat yapma bilgi, birikim ve tecrübesine ulaştı. İnşallah firmalarımız ihracat rakamlarında da artış sağlayacaklardır. Katma değerli üretim yapıp katma değerli ülkelere ulaşmalıyız. Hedeflediğimiz karı sağlamak durumundayız. Bu ciddi ülkelere ulaşmaktan geçer." diye konuştu.

Daha sonra en fazla ihracat yapan ilk 5 sıradaki Çilek Mobilya, İdol Mobilya, Weltew Mobilya, ÇMS Mobilya, Gala Mobilya ile ihracatını en fazla artıran ilk 5'te yer alan İberba Mobilya, Hürarslan Mobilya, Homezza Mobilya, İnmoda Mobilya ile DMS Mobilya firmalarının temsilcilerine ödülleri verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.