Bursa

Bursa'da termal turizmde büyük atak

19:05 20 Haziran 2017
Bursa'da termal turizmde büyük atak

Bursa Büyükşehir Belediyesinin "Sıcaksu-Tabakhaneler Bölgesi"ni termal turizm merkezine dönüştürecek projesinde kamulaştırma süreci tamamlanan 22 dönümlük alanı, yapılan ihale sonucunda 70 milyon lira bedelle B Plas firması aldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sıcaksu-Tabakhaneler bölgesindeki kamulaştırmaların yüzde 75'ini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, kendi mülkiyetine geçen 22 dönüm alanı ihaleyle satışa çıkardı.

Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Encümen Salonunda yapılan ihale için 7 kişi dosya aldı. İhaleyi, tek teklif veren B Plas firması 70 milyon lira bedelle kazandı.

Bursa Büyükşehir Başkanı Recep Altepe, Soğanlı, Alemdar, Gaziakdemir, Sırameşeler, Çekirge, Çarşamba ve Altıparmak'a kadar uzanan bölgeyi etkileyen tabakhanelerdeki dönüşümün 13 yıldır Bursa'nın gündeminde olduğunu hatırlattı.

Altepe, Bursa'nın tarihi bir gün yaşadığını söyleyerek, "Büyükşehir Belediyesi encümeninde önemli bir ihaleyi gerçekleştirmiş olduk. Yaklaşık 13 yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığımız Sıcaksu'da, Bursa'nın en önemli, en prestijli bölgesi olması gereken bu bölgede, daha önce kentsel dönüşüm çalışmaları başlamıştı. Artık ilk etabı oluştu, ilk parseller ortaya çıktı ve burada hazır olan yaklaşık 22 bin metrekarelik parselimizin de satışını gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

İhalede 7 kişinin dosya aldığını aktaran Altepe, "Ancak sadece B Plas firması teklif verdi. Buradaki toplam bedeli 68 milyon 125 bin lira olan ihaleye B Plas firması teklif sundu. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak biraz daha artırmalarını istedik. Kendileri 69 milyon lira dedi, biz de 70 milyon lira dedik ve sonunda 70 milyon lirayı kabul ettiler. İnşallah, hem B Plas ailesi için hem de Bursa için hayırlı olur. Alanın diğer kısmı da zaten B Plas'a ait. Bu bölge yani Sıcaksu, Bursa'nın en prestijli bölgesi." açıklamasında bulundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.