Bursa

15 Temmuz şehitleri anısına pedal çevirecek

16:18 22 Haziran 2017
15 Temmuz şehitleri anısına pedal çevirecek

Bursa Yozgatlılar Derneği Genel Sekreteri Yasin Karadavut, 15 Temmuz şehitlerini anmak amacıyla düzenlenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Bursa'dan şehit Ömer Halisdemir'in mezarına kadar bisikletle gidecek.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Karadavut, "Şehidine Pedalla, Şehide Yolculuk" sloganıyla "15 Temmuz Bisiklet Turu" projesi için 1 Temmuz'da Emirsultan Camisinde sabah namazını kılmasının ardından Osmangazi ve Orhangazi türbelerini ziyaret ederek, Saltanat Kapı önünden yola çıkacak.

Bisiklet turu sırasında, Domaniç'teki Hayme Ana, Söğüt'teki Ertuğrulgazi, Şeyh Edebali ile Eskişehir'deki Yunus Emre Türbesini ziyaret edecek Karadavut, daha sonra Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve TBMM'ye gidecek.

Turun sonunda, Niğde'ye ulaşacak Karadavut, burada 15 Temmuz'da şehit Halisdemir'in mezarı başında gerçekleştirilecek anma törenine katılacak.

Karadavut'un bisiklet turu boyunca kayda alınan tüm fotoğraf, video ve röportajlar, belgesele dönüştürülecek.

Hain darbe girişimine karşı asil bir duruş sergileyerek bu girişime fırsat vermeyen Türk halkının milli birlik ve beraberlik şuurunu artırarak yaygınlaştırmak ve gelecek nesillere taşımak amacıyla gerçekleştirilecek tur için sponsor desteği bekleniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.