Bursa

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sybıha:

17:16 22 Haziran 2017
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sybıha:

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybıha, iki ülke arasında turizm açısından iyi giden ilişkilerin, son dönemde imzalanan pasaportsuz seyahat anlaşması ile çok daha iyi bir konuma geleceğini belirtti.

Bursa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi Sybıha, Vali İzzettin Küçük'ü Atatürk Caddesi'ndeki tarihi binadaki makamında ziyaret etti.

Andrii Sybıha, burada yaptığı konuşmada, son dönemde Ukrayna ve Türkiye arasındaki stratejik ortaklığın olumlu yönde ilerleme gösterdiğini vurguladı.

İki ülke arasındaki ticaretin bu yıl yüzde 25'lik artış gösterdiğini belirten Sybıha, "Turizm açısından iyi giden ilişkilerimiz, son dönemde imzalanan pasaportsuz seyahat anlaşması ile çok daha iyi bir konuma gelecektir. Bursa'da bir hafta sonra resmi açılışını yapacağımız fahri konsolosluğumuz sayesinde Ukrayna'daki iş dünyasının Bursa iş dünyasıyla tanışması ve sanayi alanında yeni ortaklıkların gerçekleşmesi sağlanacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Vali Küçük de Ukrayna ile Türkiye'nin kültürel anlamda birçok ortak noktası olduğunu aktardı.

Geçmişten gelen sıcak ilişkilerin son yıllarda ivme kazandığına işaret eden İzzettin Küçük, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde imzalanan protokol ile Türkiye'de 1 milyon Ukrayna vatandaşını ağırlayacak olmak, gurur verici. Bu ilişkileri ekonomik alandaki anlaşma ve ilişkilerle perçinlemek, iki ülkenin de menfaatine olacaktır. Bursa Ukrayna Fahri Konsolosu Görkem Şahsuvar Bey'e de önemli görevler düşmekte. Bir hafta sonra açılışı planlanan fahri konsolosluk ve 'Ukrayna'dan 50 İcat' isimli sergi sayesinde Ukrayna'nın Bursa'da kültürel manada tanıtımı sağlanacaktır. Ayrıca ekonomik ve kültürel bağlarımızın kuvvetlenmesi adına iş adamlarımızın karşılıklı ziyaretleri konusunda her türlü desteği vermeye de hazırız."

Ziyarette, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve Ukrayna'nın Bursa Fahri Konsolosu Görkem Şahsuvar da hazır bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.