Bursa

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

16:48 13 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimin ardından Kanun Hükmünde Kararname ile Bursa Kamu Hastaneleri Birliğine devredilen iki hastanede bir yılda yaklaşık 700 bin kişiye hizmet verdiklerini bildirdi.

Aşkın, yaptığı yazılı açıklamada, devrin ardından Bursa Devlet Hastanesi Osmangazi Ek Binası ve Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nilüfer Ek Binası olarak hizmet veren yerlerin, kamu hastanelerinin yükünü hafiflettiğini belirtti.

Bursa Devlet Hastanesi Osmangazi Ek Binasında acil servis hizmetleri de dahil 369 bin 453 kişinin poliklinikte muayene olduğunu vurgulayan Aşkın, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Nilüfer Ek Binası'nda da 291 bin 600 kişinin poliklinik muayenesinin gerçekleştiğini aktardı.

Aşkın, 26 farklı poliklinikle hizmet verilen her iki hastanede yaklaşık 4 bin 500 ameliyat ve 7 bin 500 hastaya yatarak tedavi yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

''15 Temmuz hain darbe girişimin ardından Kanun Hükmünde Kararname ile Bursa Kamu Hastaneleri Birliği'ne devredilen iki hastane de bir yılda yaklaşık 700 bin kişiye hizmet verdik. Yani yaklaşık 100 milyon liralık bir hizmet üretimi gerçekleştirdik. Bu hastaneler bize devredilmeseydi, bu kadar nakit akışı terör örgütüne aktarılacaktı. Bunu Türkiye'ye teşmil edersek sağlık sektörü üzerinden ne kadar ciddi bir kaynak sağladıklarını hesap edebiliriz. O kaynak akışını, yine milletin parasını millete döndürme vazifesini icra ettiğimiz için de mutluyuz. İnşallah bu hizmetimiz diğer hastanelerimizde artarak devam edecektir.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.