Bursa

Mustafakemalpaşa ve Karacabey'deki dolu yağışı

20:28 23 Temmuz 2017
Mustafakemalpaşa ve Karacabey'deki dolu yağışı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinde dolu yağışının tarım alanlarında yol açtığı hasara ilişkin, bölgenin afet kapsamına sokulması ve üreticinin zararlarının karşılanması yönünde çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Altepe, Mustafakemalpaşa ilçesinde dolu yağışından zarar gören çiftçilerle bir araya geldi.

Altepe, çiftçilerle yaptığı sohbette yaşanan şiddetli yağış nedeniyle Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinin çok zor durumda kaldığını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak bu kötü günde çiftçilerin yanında olduklarını göstermek için üreticilerle bir araya geldiklerini dile getiren Altepe, "Olağanüstü irilikte dolu yağışı, ekili alanlara büyük zarar verdi. Domates, biber, karpuz, kavun, mısır ve pancar gibi tarım ürünleri tarlada kaldı. Kullanılamaz hale geldi." ifadelerini kullandı.

Altepe, çiftçilerin zararlarının karşılanması için etkin Ankara'da lobi faaliyeti yürüttüklerini ifade etti.

Yağışın ardından hasar tespit çalışmalarının ilgili kamu kurumlarınca yapıldığını, bölgenin afet kapsamına alınması için baskı kurduklarını belirten Altepe, şunları kaydetti:

"Bölgenin afet kapsamına sokulması ve üreticinin zararlarının karşılanması yönünde çalışmaları sürdürüyoruz. İnşallah Valiliğimizin öncülüğünde çiftçi kardeşlerimizin yarasına merhem olacağız. Konuyla ilgili olarak Ankara'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüştük. Yine yaşanan sıkıntıyı Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu'na da aktardık. Çiftçimizin bir an önce yaralarının sarılması gerekiyor. Hedefimiz üreticimizin zararlarını belli miktarda da olsa karşılayabilmek. Bu konuda Büyükşehir olarak elimizden geleni yapıyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.