Bursa

Uludağ Üniversitesi, akademisyenlerin projelerine 39 milyon lira verdi

20:40 09 Ağustos 2017
Uludağ Üniversitesi, akademisyenlerin projelerine 39 milyon lira verdi

Uludağ Üniversitesi (UÜ), Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında akademisyenlerin yaptığı projelere 2,5 yıl içinde 39 milyon lira verdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 2015 ve 2016 yılları arasında 331 projeye 21 milyon liralık bir kaynak aktardıklarını söyledi.

Göreve ilk geldiği gün UÜ'nün üreten ve ekonomiye katkı sağlayan bir üniversite olacağını ifade ettiğini belirten Rektör Ulcay, "2015 yılı içinde BAP yönergemizi değiştirerek yılda iki kez yapılan toplantı kuralını ayda bir kez yapılacak şeklinde değiştirdik. Tüm akademisyenlerimize proje üretmeleri konusunda çağrılar yaptık ve bu projelerin en iyi şekilde desteklenmesi için kaynaklar oluşturduk. Sadece 2015 yılında 188 projeye 10 milyon 508 bin lira kaynak aktardık." açıklamasında bulundu.

Yapılan değişiklikler sayesinde akademisyenlerin daha kaliteli işlere imza atmaya başladıklarını vurgulayan Ulcay, "2016 yılında ise 143 projeye 11 milyon 579 bin 705 lira destek sağladık. Bu yıl da şimdiye kadar 61 projeye verdiğimiz destek 17 milyon liraya ulaştı. 2,5 yıl içinde toplam 39 milyon liralık bir kaynağımızı bilimsel araştırmaya ayırmış olduk. Gerek sanayicilerimizle ortak yapılan projelerle gerekse de akademisyenlerimizin üreteceği projeler sayesinde Uludağ Üniversitesi bilime, üretime ve ekonomiye önemli katkılar sağlamaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Ulcay, 2015 yılında 169 akademisyenin kongrelere katılım için başvuruda bulunduğunu, 2017 yılının ilk altı ayı için bu rakamın katlanarak 399'a çıktığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Akademisyenlerimizin kendilerini geliştirmeleri adına her türlü desteği en başından itibaren vermeye özen gösteriyoruz. Bu kapsamında 2,5 yıl içerisinde 136 akademisyene makale basım desteği verdik. Yine 2,5 yıl içerisinde 941 akademisyenimizin yayın olmaksızın kongre katılım başvurusunu, 145 akademisyenimizin de yayınla kongre katılım başvurusunu destekledik. Bu destekler için akademisyenlerimize toplam 3 milyon liraya yakın kaynak ayırdık. Önümüzdeki dönemde aynı anlayışla devam edeceğiz. Uludağ Üniversitesi, bilimin öncüsü ve destekçisi olmak için çalışmalarını aralıksız yürütecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.