Bursa

Öğrencisi üniversiteyi kazanınca uzattığı saçlarını kestirdi

10:21 15 Ağustos 2017
Öğrencisi üniversiteyi kazanınca uzattığı saçlarını kestirdi

Bursa'da, öğrencisini teşvik için girdiği "üniversiteyi kazanma" iddiasını kaybeden felsefe öğretmeni, 3 yıldır uzattığı saçlarını kestirdi.

Merkez Osmangazi ilçesindeki Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesinde felsefe öğretmeni Kiyas Taşdemir, 2016-2017 eğitim öğretim yılının son döneminde üniversite sınavına girecek 12. sınıf öğrencilerinin derslerine çalışmadığını fark etti.

Öğrencilerinin üniversiteyi kazanmalarını teşvik etmek için bir ders sırasında "Dersleri çok ihmal ettiniz. Bu gidişle üniversiteyi kazanamazsınız. Üniversiteye ancak ziyaretçi olarak gidersiniz." dedi.

Bunun üzerine öğrencilerden Elif Nur Kabasoğan, "Öğretmenim, üniversiteyi kazanırsam saçlarınızı kestirir misiniz?" diye sordu. Öğretmen Taşdemir de öğrencisini teşvik için bu iddiayı kabul etti.

Sınav sonuçları açıklandığında Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü kazanan Kabasoğan, öğretmenine girdikleri iddiayı hatırlattı.

Sözünü tutan öğretmen Taşdemir, 3 yıldır uzattığı saçlarını, okulun giriş kapısında, öğrencisi Kabasoğan ile matematik öğretmeni Ömer Faruk Dişçi'ye kestirdi.

- "Önemli olan onların üniversiteyi kazanması"

Saçlarını kestirdikten sonra AA muhabirine açıklama yapan Taşdemir, 16 yıllık öğretmen olduğunu ve mesleğini çok sevdiği söyledi.

Taşdemir, geçen eğitim-öğretim yılının son dönemlerinde öğrencisiyle bir iddiaya girdiklerini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Sınıfta gevşeme gördüğüm için öğrencilere 'Bu performansla üniversiteyi kazanamazsınız' dedim. Öğrencilerden Elif Nur, ilk tercihinde kazanacağını söyledi. Kazanırsa saçlarımı kestirip kestirmeyeceğimi sordu. Ben de kestireceğimi söyledim ve o an iddiaya girdik. Sonuçta iddiayı kaybettim. Saçlarımı 3 yıldır kestirmiyordum, uzun saçı seviyordum. Ara sıra üst kısımlarını düzelttiriyordum. Saçlarımın kesilmesine üzüldüm ama öğrencilerime feda olsun. Önemli olan onların üniversiteyi kazanması."

Saçlarını yine uzatacağını belirten öğretmen Taşdemir, öğrencilerini teşvik için gelecek yıllarda da çeşitli iddialara girebileceğini sözlerine ekledi.

- "Üniversiteden çok iddiayı kazandığım için sevindim"

Öğrenci Elif Nur Kabasoğan da öğretmeniyle girdiği iddiayı kazandığını dile getirerek, "Üniversiteyi kazandığımı öğrenir öğrenmez okula geldim. Öğretmenim de sözünü tuttu ve saçlarını kestirdi. Üniversiteden çok iddiayı kazandığım için sevindim. Okulu bitirip ilk yıl öğretmen olarak atanırsam öğretmenimi yine ziyaret edeceğim." diye konuştu.

- "En önemli şey öğrencimizin üniversiteyi kazanması"

Okul Müdürü Yunus Emre Altuntaş da okulun 2013 yılında eğitime başladığını ve ilk mezunlarını bu yıl verdiğini belirtti.

Yaklaşık 2 bin öğrencileri olduğunu anlatan Altuntaş, "Öğretmenlerimiz öğrencilerini çok seviyor. Bu yıl ilk defa mezun verdik. Kiyas öğretmenimiz, öğrencilerle teşvik manasında böyle tatlı bir iddiaya girmiş. Elif Nur da iddiayı kazandı. Bizim için en önemli şey öğrencimizin üniversiteyi kazanması. Öğretmenlerimiz, öğrencilerin üniversiteyi kazanması için her türlü teşvik ve fedakarlıkta bulunuyor." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.