Bursa

Bursa'da gıda sektörüne yönelik alım heyeti organizasyonu

14:39 28 Eylül 2017
Bursa'da gıda sektörüne yönelik alım heyeti organizasyonu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Ekonomi Bakanlığının destekleriyle yürüttüğü Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (Ur-Ge) projesi kapsamında düzenlenen alım heyeti organizasyonunda, başta Ortadoğu ve Avrupa ülkeleri olmak üzere 39 ülkeden 250 yabancı iş adamı, Bursalı firmalarla iş birliğinin yollarını aradı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ndeki (AKKM) organizasyonun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ticari Safari Projesi ile üyelerini dünyanın farklı ülkelerinden alım heyetleriyle buluşturduklarını söyledi.

Gıda sektörünün Bursa için büyük önem taşıdığını vurgulayan Burkay, "Buradaki zenginlikleri dünya pazarlarına sunarak ülke ekonomimize kazandırmak istiyoruz. Nisan ayından sonra ikinci kez gıda sektöründe alım heyeti organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Burada 39 ülkeden yaklaşık 250 iş adamı, firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştiriyor." diye konuştu.

Burkay, firmaların, görüşmelerden olumlu netice aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sadece Ur-Ge organizasyonları kapsamında 2 binden fazla yabancı alıcıyı kentimize getirdik. Bursa'da 2 gün boyunca devam edecek sektörün en geniş katılımlı programında, Suudi Arabistan'ın en büyük market zincirlerinden Bin Dawood'un yanı sıra Elite Fancy Food ve Seashore Group gibi gıda sektörünün dev firmaları da yer alıyor. Bahreyn'in en önemli marketler zinciri Midway Supermarkets firmasının CEO'su Khaled El Amin de organizasyona katılım sağladı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.