Bursa

Dünya Hayvanları Koruma Günü

15:12 04 Ekim 2017
Dünya Hayvanları Koruma Günü

Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Ümran Babacan, hayvana yapılan şiddetin toplumsal şiddetin en önemli kaynağı olduğunu belirterek, "Hayvana uygulanan şiddetin göz ardı edilmesi toplumda derin acılara yol açabilir." dedi.

Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Bursa Barosu'nda düzenlenen programda konuşan Babacan, insan olabilmenin en önemli koşulunun doğayı ve içindeki canlıları korumak olduğunu anımsatarak, "Hayvanlar doğanın parçası ve zenginliğidir. Bizler de aynı dünyanın canlılarıyız. Her canlı hayat hakkı ve diğer canlılara karşı da insan olarak sorumluluğumuz vardır." diye konuştu.

Hayvan haklarının savunulmasının medeni, insani, ahlaki sorumluluk getiren bir duruş olduğunu vurgulayan Babacan, şunları dile getirdi:

"Her canlı önemlidir. Hayvanların sevgi bağlamında savunulup savunulmamasından öte hayat hakkına saygı, acı çekmeme hakkı noktasından gözetilmesi gerekir. Hayvana yapılan şiddet toplumsal şiddetin en önemli kaynağıdır. Hayvana uygulanan şiddetin göz ardı edilmesi toplumda derin acılara yol açabilir. 40-50 yıl öncesinin şartlarıyla yapılan apartman yönetim planları hayvanla yaşayan insan ve hayvan için ciddi hak ihlalleri oluşturmaktadır. Bu şartlarda hazırlanan yönetim planlarının bugün için bir geçerliliğinin olmaması gerekir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.