Bursa

Bursalı firmalar yaklaşık 5 bin 300 işçi talebi yaptı

16:09 05 Ekim 2017
Bursalı firmalar yaklaşık 5 bin 300 işçi talebi yaptı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde kurulan ve İŞKUR işbirliğiyle hizmet veren BTSO İstihdam Bürolarına bin 200'den fazla firmanın, 5 bin 300'e yakın işçi talebinde bulunduğu bildirildi.

BTSO tarafından oda hizmet binası, BTSO DOSAB Yerleşkesi, Barakfakih ve BTSO Altıparmak Temsilciliği binasında hizmete açılan istihdam büroları, kentteki firmalardan iş gücü taleplerini alarak, kentin istihdam potansiyeline katkı sağlamayı sürdürüyor.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan istihdam seferberliğine, Bursa iş dünyası olarak destek vermeye devam ettiklerini söyledi.

BTSO İsihdam Bürosu meslek danışmanlarının bugüne kadar bin 200'den fazla firmayı ziyaret ederek, devletin sunduğu teşvikleri anlattığını belirten Burkay, "Yapılan görüşmeler sonucunda şimdiye kadar işverenlerden 5 bin 300'den fazla istihdam talebi aldık." açıklamasında bulundu.

Burkay, seferberlik ruhuyla yıl sonuna kadar iş dünyası temsilcilerinin gayreti ve özverisi sayesinde ilave 80 bin yeni istihdam hedefinin aşılacağına inandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kentimizin dört ayrı bölgesinde kurulan merkezlerimizde hemen hemen her sektörde firmaların yoğun işçi talebi bizlere ulaşıyor. Özellikle tekstil, makine ve otomotiv sektörlerinden firmalar bu alanda başı çekiyor. Sektörlerimizin en büyük meselelerinden biri nitelikli personel açığıdır. Bursa'da bu anlamda baktığımızda, işsizlik değil, işçisizlik meselesi bulunmaktadır. Dolayısıyla iş arayan insanlarımızı BUTGEM ve MESYEB çatısı altında verdiğimiz eğitim ve belgelendirme hizmetlerinden yararlanmaya davet ediyorum. İstihdam seferberliğine katılarak, kent ve ülke ekonomimize katkı sağlayan her bir müteşebbisimizi kutluyor, şükranlarımı sunuyorum."

- Tek bir firmadan 600 yeni istihdam

Bu arada Bursa Gemlik Serbest Bölgede faaliyet gösteren ve otomotiv sektörüne koltuk kılıfı üretimi ve ihracatı yapan Aunde Teknik AŞ'nin 600 dikim operatörü istihdam edeceği bildirildi.

Söz konusu iş için başvurular, 7 Ekim'e kadar 09.00-17.00 saatleri arasında BTSO Altıparmak Temsilcilik binasındaki istihdam bürosuna şahsen yapılabilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.