Bursa

"Srebrenitsa Katliamı" dünyaya tanıtılacak

16:26 05 Ekim 2017
"Srebrenitsa Katliamı" dünyaya tanıtılacak

1995 yılında Sırplar tarafından Boşnak Müslümanlar üzerinde yapılan Srebrenitsa Katliamı, Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle gelecek yıldan itibaren çok yönlü bir şekilde dünya ülkelerine tanıtılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Srebrenitsa üzerine yapılacak tanıtım çalışmaları için Bursa'ya gelen Bosna Hersek Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Nusret Abdibegoviç, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret ederek ülkesindeki Müslümanlara verdiği destekler nedeniyle teşekkür etti.

Altepe, ziyarette yaptığı konuşmada, dost ve kardeş Bosnalı Müslümanların her zaman için yanlarında olduklarını ifade etti.

Dünya tarafından tescillenen, tarihin en kanlı olayları arasında gösterilen Srebrenitsa katliamının unutturulmamasının en büyük hedefleri olduğunu kaydeden Altepe, "21'nci asırda gerçekleşen en kanlı olay. Binlerce Müslüman vahşice şehit edildi. Yaşanan olaylar üzeri örtülecek, gizlenecek cinsten değil. Bunu herkes gördü. Ne yaşandığını, niyetin ne olduğunu herkes biliyor. Ortaya çıkan vahşet tüm belgeleriyle ortada. Bunun çok iyi bir şekilde dünyaya tekrar tekrar anlatılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Altepe, Bursa'nın Srebrenitsa katliamına neden olan katilleri gönüllerde tekrar tekrar yargılatmak için üzerine düşeni yerine getireceğini belirterek, "Önümüzdeki yıl yapılacak şehitleri anma törenlerine çok daha kapsamlı bir şekilde hazırlanıyoruz. Bunun yanında, Bosna Hersek Diyanet İşleri Başkanlığının katliamın dünya milletlerine anlatılması yönünde hazırladığı projenin en güçlü çözüm ortağıyız. İnşallah hem Türkiye hem Bosna bu konuda hedeflediği sonuçlara ulaşacak. Bunun için bir nefer gibi çalışacağız." açıklamasında bulundu.

Bosna Hersek Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Nusret Abdibegoviç ise ülkesine ve halkına verdiği destekler nedeniyle Altepe'ye teşekkür etti.

Srebrenitsa'nın Bursa'nın sağladığı avantajlarla her sene geleneksel bir şekilde hatırlandığını kaydeden Abdibegoviç, katliamın daha etkin anlatılması yönünde bir proje hazırlığında olduklarını söyledi.

Yaşananları dünyanın 193 ülkesinde bulunan toplulukların gönüllerine nakşetmek için altyapı oluşturduklarını söyleyen Abdibegoviç, "Allah izin verirse, Bursa'nın da desteğiyle biz bu işin üstesinden geleceğiz. Daha önceki işlerimiz lokal idi. Bu iş ise global bir nitelik taşıyacak. Tamamına erdiğinde, inşallah bunun değerini hepimiz anlayacağız." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.