Bursa

Askerlik arkadaşları 31 yıl sonra tekmil verdi

12:24 07 Ekim 2017
Askerlik arkadaşları 31 yıl sonra tekmil verdi

Vatani görevlerini İzmir Bornova 57. Topçu Tugayı Emin Arı Kışlası'nda 31 yıl önce tamamlamalarına rağmen sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla her yıl bir araya gelen askerlik arkadaşları, Bursa'da buluşarak komutanlarına tekmil verdi.

Merkez Osmangazi ilçesindeki otelde bir araya gelen, 1986 yılında birliklerinden terhis olan 15 askerlik arkadaşı, anılarını tazeledi.

Üzerinde, "57. Topçu Tugayı Emin Arı Kışlası" logosu bulunan tişörtleriyle içtima alan silah arkadaşları, askerlik dönemindeki bölük komutanları emekli Başçavuş Kadir Erikçi'ye (80) tekmil verdi.

Erikçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, askerlerin birbirlerinden kopmadıklarını söyledi.

Askerlerinin her zaman birbirlerine destek oldıklarını anlatan Erikçi, "Bu arkadaşlar, silah arkadaşlığının ne demek olduğunu Türkiye'ye gösteriyor. Bu erlerle iftihar ediyorum. Böyle askerlere komutanlık yaptığım için kendimi şanslı hissediyorum." dedi.

Organizasyonu gerçekleştiren Nizamettin Doğanay da askerlik arkadaşlarını sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla bulduğunu belirterek, "Arkadaşlarıma, komutanıma 2010'da ulaştım ve bir araya geldik. Bu organizasyonları devamlı yapıyoruz. Her gittiğimiz ilde çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Düğünlere, cenazelere katılıyoruz. Bu arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Buradaki amacımız bütünleşmek ve birbirimize bağlılığımızı ispat etmek. Ömrümüzün sonuna kadar bu etkinliği sürdüreceğiz." diye konuştu.

Talat Macar da "Yılda iki defa bir araya geliyoruz. Yaklaşık 50 kişilik bir grubuz. Her gittiğimiz şehrin coğrafi yerine göre forma yaptırıyoruz. Güzel bir ortamda, güzel bir şekilde stres atıyoruz. Kendimizi tazeliyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.