Bursa

Patentli enstrüman stantlarıyla dünyaya açılmak istiyor

11:18 28 Ekim 2017
Patentli enstrüman stantlarıyla dünyaya açılmak istiyor

BÜŞRA NUR ÖZCAN - Bursa'da müzisyenlerin sahne performanslarını kolaylaştırmak, müzik aletlerinin düşmesini, zarar görmesini önlemek amacıyla enstrümanların sandalyelere asılmasını sağlayacak ürünler tasarlayan ve bunların patentini alan otomotiv parçası ile sandalye ve koltukların metal aksamlarını üreten bir firmanın sahibi Gökçe Aktaş, seri üretime geçip dünyaya açılmayı hedefliyor.

Müzik dinlemeye gittiği yerlerde solistlerin konsere ara verdiklerinde müzik aletlerini duvara veya sandalyeye dayadığını gören Aktaş, müzik piyasasındaki bu eksiğe yönelik çalışma yaptı.

Bunun üzerine 8 farklı enstrüman standı tasarlayan Aktaş, "Trameg" markalı bu ürünlerine patent de aldı.

Aktaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından "Bir Fikrim Var" temasıyla düzenlenen Kadın Girişimcilik Kampı Ödüllü Proje Yarışması'nda geçen yıl birincilik ödülü aldığı stantlarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, tasarım aşamasından önce Ar-Ge çalışmaları yaptığını söyledi.

Otomobil parçaları ile sandalye ve koltukların metal aksamları üzerine üretim gerçekleştirdikleri için bu işe yönelmelerinin zor olmadığını vurgulayan Aktaş, şöyle konuştu:

"Önce 'Nasıl bir şey çıkarabiliriz?' dedik. Solistlerin hem rahatlıkla oturup müzik aletlerini çalacakları, kalktıklarında da enstrümanlarını oturaklarındaki standa koyabilecekleri ürünler dizayn ettik. Böylelikle dünyada benzeri olmayan bir şey yaptık. Oturaklar üzerine yerleştirdiğimiz stant sayesinde bir müzisyen, gitarını, kemanını çaldıktan sonra ara verdiğinde oturağına koyabilecek."

Aktaş, klarnet, gitar, keman, nota sehpası, mikrofon standı, klavye standı ürünlerinin tamamen ortaya çıkmasının ardından patent aldıklarını dile getirerek, diğer müzik aletleri için de üretim yapabileceklerini aktardı.

- "Musikmesse"de ürünlerini sergiledi

Ürünlerin sanatçının enstrümanını koruma ve solistin rahat etmesini sağlama amacı taşıdığını anlatan Aktaş, şunları kaydetti:

"Üretim yaptıktan sonra Frankfurt'ta müzik enstrümanı ve ekipmanı ile profesyonel ses sektörü alanında dünyanın en büyük fuarı kabul edilen Musikmesse'ye katıldık. Burada ürünlerimizi sergiledik. Önemli ziyaretçilerimiz oldu. Dünyanın birçok yerinden gelen ve standı ziyaret eden, ürünlerimizi çok beğenen ve sipariş vermek isteyen müşteriler oldu. Fuarda, ürünlere daha çok yatırım ve tanıtım yaptığımızda dönüşlerin sağlanabileceğini görmüş olduk. Daha sonra Mehmet Erdem'e 'gitar chair' diye adlandırdığımız üründen gönderdik. Sahnede oturup gitarını çaldıktan sonra enstürmanını stanta asarak ara verebileceği bir hediyemiz oldu. Klarnet sanatçısı Serkan Çağrı'ya bir klarnet standı gönderdik. Oturduğunda klarnetini çalacak, kalktığında müzik aletini stanta asabileceği stantlı oturaraklar gönderdik. Bursa Senfoni Orkestrası'na da nota standı gönderdik."

Yurt dışında fuarlara katılarak, ürünleri tanıtmaya devam edeceğini belirten Aktaş, "Daha çok tanıtımla daha çok sipariş aldığımızda bunların seri üretimini de yapacağız. Bu şekilde hem kapasitemizi, hem de hedeflerimizi büyüteceğiz. En büyük hedefimiz, bu ürünler için seri üretime geçmek." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.