Bursa

Gemlik'te koruyucu ailelik anlatıldı

10:31 02 Kasım 2017
Gemlik'te koruyucu ailelik anlatıldı

Gemlik'te Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğü tarafından düzenlene toplantıyla koruyucu aile uygulaması anlatıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, Yunus Emre Kültür Merkezindeki toplantıda yaptığı konuşmada, kurumlarında çocukların her türlü bakımını yaptıklarını ve ihtiyaçlarını karşıladıklarını ancak her çocuğun aile ortamında yaşama hakkı olduğunu belirtti.

Bu nedenle devletin bakımı ve koruması altındaki çocukların yararını gözeterek, onların hak ettikleri sevgi dolu, güvenli ve donanımlı bir aile ortamında yetişmelerini arzu ettiklerini ifade eden Öneş, şunları söyledi:

"Koruyucu aile olmak, hem çocuklar hem çocuk özlemi çeken ebeveynler için çok değerlidir. Bursa'da koruma ve bakım altında bulunan 146 çocuğumuza 126 koruyucu aile kucak açtı. Tek temennim, aile sevgisinden mahrum tek bir çocuk kalmayana kadar bu hizmetin devam etmesidir. Koruyucu aileler, bizim kahramanlarımızdır. Onlar toplulumuzda erdemli ve şefkatli birer örnektir."

Toplantıda daha sonra uzman personel tarafından "kimler koruyucu aile olabilir, nasıl olunur" konularında sunum yapıldı.

Etkinlikte koruyucu ailelik yapanlar da katılımcılarla duygularını paylaştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.