Bursa

İHH'dan Fildişi Sahili'nde çifte açılış

15:49 09 Kasım 2017
İHH'dan Fildişi Sahili'nde çifte açılış

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Fildişi Sahili'nin Seugela şehrine bağlı Messoromasso köyündeki cami ve okul ihtiyacını gidermek için hazırlanan proje, Bursalı iki iş adamı tarafından bağışlanan yardımlarla tamamlanarak hizmete açıldı.

Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre, Fildişi Sahili'nin başkenti Yamoussoukro'ya 600 kilometre uzaklıktaki Seugela'ya bağlı Messoromasso köyü başta olmak üzere etraftaki toplam 10 köye hizmet edecek olan Recep Tayyip Erdoğan Cami ve İmam Hatip Ortaokulu, düzenlenen törenle yöre halkının hizmetine açıldı.

Açılış töreni için bölgeye hareket eden kafileye başkanlık yapan Dernek Başkanı Hüseyin Kaptan, caminin 450 metrekare, okulun ise 750 metrekare büyüklükte olduğunu ifade etti.

Açılışa, vali yardımcısı, belediye başkan vekili, çevre köylerden gelen kabile reisleri ve temsilcileri, imamların yanı sıra bölge halkı ve köylülerin katıldığını ifade eden Kaptan, şunları kaydetti:

"Yapımına yaklaşık 1 yıl önce başlayan cami ve okulumuzu bugün hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgedeki ilk ve en büyük İslami eğitim merkezi olma özelliğini taşıyan, 10 Afrika köyünün ortasına inşa ettiğimiz okul ve cami, bölge halkı için büyük bir umut oldu. Bu ve buna benzer projeleri ihtiyaç duyulan tüm ülke ve bölgelerde hayata geçirmek adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Katkı koyan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.