Bursa

Bursa'da "Otomotiv Sektör Kurulu" toplantısı

21:49 13 Kasım 2017
Bursa'da "Otomotiv Sektör Kurulu" toplantısı

Katmerciler Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Katmerci, savunma sanayinde üretim yapmanın zor ve meşakkatli bir iş olduğunu belirterek, "Savunma sanayinin kurulmasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük rolü ve destekleri var. Savunma sanayi için her fırsatta bütün sanayicilere pozitif enerji verdi." dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesinin Otomotiv Sektör Kurulu Toplantısına katılan Katmerci, "Savunma Sanayiinde Otomotivin Yeri" başlıklı sunum yaptı.

Katmerci, burada yaptığı konuşmada, araç üstü ekipman yaparak savunma sanayisine girdiklerini söyledi.

Toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) ihalelerini kazanarak TOMA üretmeye başladıklarını belirten Katmerci, "TOMA'ların ön kısımlarının zırh kaplama ve balistik seviyesi yüksek. Onları da yaptık, kendimizi de savunma sanayine girmeye hak kazanmış gibi gördük. Bu bize güven vermeye başladı. Savunma sanayine girmek istedik ama bize çok zorluk çıkardılar. Önümüzü hep kesmeye çalıştılar. Sonra savunma sanayinde kendimizi kabul ettirdik." diye konuştu.

Katmerci, savunma sanayinde zırhlı personel taşıyıcıları ürettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Savunma sanayinde üretim yapmak zor ve meşakkatli bir iş. Savunma sanayinin kurulmasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük rolü ve destekleri var. Savunma sanayi için her fırsatta bütün sanayicilere pozitif enerji verdi. Buradaki güzellik şu; birbirine destek olması var. Biz işi aldığınız zaman sektör işin tamamını senin yapmanı istemiyor, işin bir kısmını da KOBİ'lere vermeni veya dağıtmanı istiyor. İhalede fiyatlar kadar KOBİ'lere de dağıtılmasının rolü büyük. Buradan hareket ederek herkes savunma sanayisinin içine girebilir. Araç üretebildiği gibi yan sanayi olarak da girebilir. O bakımdan herkesin savunma sanayisine girerek işin bir ucundan tutması lazım. Tutarsa ileride para kazanabilir."

Toplantıya, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, MÜSİAD Bursa Şubesi Otomotiv Sektör Kurulu Başkanı Mehmet Demirci ile dernek üyesi iş adamları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.