Bursa

İşitme engellilere işaret diliyle Hazreti Muhammed'in hayatı anlatıldı

19:10 15 Kasım 2017
İşitme engellilere işaret diliyle Hazreti Muhammed'in hayatı anlatıldı

Bursa'da Özel İlkgüneş Okulları ve Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla işitme engelli öğrencilere işaret diliyle Hazreti Muhammed'in hayatı anlatıldı.

Özel İlkgüneş Okulları'nın Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İşaret dili uzmanı Mesut Yazıcı'nın katıldığı "Kutlu Doğum" etkinliğinde Hazreti Muhammed'in hayatı işitme engelli öğrencilere işaret diliyle anlatıldı.

Öğrenciler tarafından Hazreti Muhammed'in hayatı seslendirilirken Yazıcı, işaret diliyle diğer öğrencilere sunum yaptı.

Daha sonra Hazreti Muhammed'in bazı özellikleri işitme engelli çocuklar tarafından diğer arkadaşlarına anlatıldı.

Okul Müdürü Mehmet İstemihan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İşitme engelli öğrencilere yürek diliyle seslenelim" sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.

Kutlu Doğum etkinliklerinin Diyanet İşleri Başkanlığının aldığı kararla hicri yıla göre ayarlandığını belirten İstemihan, "Peygamber Efendimizi bizi duyan, bizi işiten kardeşlerimize şimdiye kadar hep seslendirdik. Bu defa da işitme duyusundan yoksun olan kardeşlerimizin yüreklerine ses olalım istedik. Biz yüreğimizden geçenleri onlara işaret diliyle aktarmaya çalıştık. İnşallah bizler hiçbir farkı gözetmeksizin Efendimizin yeryüzünde onu ne kadar çok sevdiğimizi, ona bugün ne kadar muhtaç olduğumuzu her defasında dile getirmeye çalıştık." diye konuştu.

Projenin Koordinatörü Türkçe öğretmeni Elif Önder, duymamanın aslında engel olmadığını fark ettirmeye çalıştıklarını belirtti.

Böylesine güzel bir program gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını ifade eden Önder, "Engel olmadığını fark ettirmeye çalıştık. Aslında gerçekten aramızda hiçbir engel yok. Tek engel beynimizdeki düşüncelerimiz. Gören veya göremeyen, işiten veya işitemeyen herkesin Peygamber Efendimizi görmesi, duyması lazım. Amacımız da buydu. Elimizden geldiğince yürek diliyle seslenmeye çalıştık." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.