Bursa

İİT Olağanüstü Zirvesi

23:27 13 Aralık 2017
İİT Olağanüstü Zirvesi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, İstanbul'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesinde alınan Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti kararına iş dünyası olarak destek verdiklerini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, tarihi nitelikte bir liderliğe imza attı. Bizler de iş dünyası olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız." açıklamasında bulundu.

Burkay, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da düzenlenen toplantıda 48 ülkenin aldığı ortak kararın bölge halkları ve İslam dünyası için önemli bir güven unsuru olduğunu vurguladı.

Semavi dinlerin ortak mirası olan Kudüs'e barış ve huzurun hakim kılınmasını arzu ettiklerini belirten Burkay, "Filistin halkının işgalden kurtulması öncelikli dileğimizdir. Bu konuda Birleşmiş Milletlerin de üzerine düşen görevi yerine getirmesini bekliyoruz. 1967 yılındaki sınırlara göre Doğu Kudüs'ün başkent olduğu bağımsız bir Filistin Devleti'nin tüm dünyada kabul edilmesi talebinin sonuna kadar arkasındayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla zirveye katılan ve dünya barışı için tarihi bir tavır ortaya koyan tüm ülke liderlerine şükranlarımızı sunuyorum." ifadesini kullandı.

Burkay, başkent Kudüs'ün uluslararası güvenceye kavuşmasının ardından ekonomik yatırımlar, imar ve altyapı projeleriyle Filistin'in yeniden inşa edilmesi gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye tarihi nitelikte bir liderliğe imza attı. Bizler de iş dünyası olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. İstanbul'da düzenlenen tarihi buluşmada İslam Kalkınma Bankasından Filistin için hazırlanacak projelere fon oluşturularak, işgal altındaki Kudüs ve diğer topraklarda kardeşlerimizin toplumsal ve ekonomik kalkınmasına destek olunması kararını da çok önemli buluyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.